Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Нардеп Тетяна Скрипка ініціювала створення в Сумах Центру допомоги жертвам домашнього насильства

6 тисяч звернень по області з початку року, із них 1660 – у Сумах. Стільки разів доведені до відчаю люди телефонували до правоохоронців і соціальних працівників з проханням допомогти, врятувати від насилля і жорстокості з боку близьких. Про це у Фейсбуці повідомила народний депутат від Сумщини Тетяна Скрипка (партія «Слуга народу»), яка взяла активну участь в обговоренні питання створення в обласному центрі закладу, де жертви домашнього насильства отримуватимуть прихисток, підтримку та допомогу.

❌Словосполучення “домашнє насильство” наче “гарячий сніг”, але це не художній засіб, це реальність. І найчастіше жертва насилля повертається до кривдника, бо немає куди йти.

✅У травні на власні очі побачила роботу полтавського “Світла надії”, два десятиріччя неурядова організація працює з тими, хто зазнав насильства в родині. Діє не лише притулок, жертва насилля отримує прихисток, усі необхідні документи, роботу, можливість влаштувати дітей до садочку чи школи. І все це в одному місці, де діє і власне виробництво.

‼️Такий центр потрібен Сумам. Звісно поки не йдеться про комплекс приміщень і забезпечення постраждалих роботою, але ми повинні дати людині можливість отримати місце, де вона може сховатися від кривдника, отримати допомогу психолога, розробити план подальших дій.

👉Для цього Суми мають скористатись державною субвенцією, а далі залучати до фінансування громадські організації, зркрема міжнародні, меценатів. Сьогодні від міста потрібен проект, і створення окремої юридичної особи.

✅Як народна депутатка беру на себе переговори з ЮНІСЕФ, щодо участі в грантових програмах.

🤝На зустрічі з міським головою, правоохоронцями, керівниками профільних управлінь, представниками громадськості обговорили усі питання, пов’язані з майбутнім центром. Створено робочу групу, яка напрацює алгоритм дій.

Наше завдання, аби жителі Сумської громади, які опинилися в біді, отримали шанс на нове життя🌱“, – написала Тетяна Скрипка.

4 листопада
3 листопада