Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Нардеп Тетяна Скрипка підготувала законопроєкт щодо підвищення педагогічної кваліфікації у питанні надання психологічної підтримки учням

Народний депутат Тетяна Скрипка продовжує опікуватися нагальними питаннями освітньої галузі, перед якою постали небачені раніше виклики. Враховуючи складні реалії воєнного часу,  парламентарка підготувала законопроєкт щодо підвищення педагогічної кваліфікації у напрямку надання психологічної підтримки учням.

“Як спілкуватися з учнем, який втратив на війні батька, як підтримати дитину, яка зазнала насильства, яким буде навчання для тих, хто має посттравматичний синдром, як допомогти дитині, яка вчиться, перебуваючи у зоні бойових дій, на тимчасово окупованій території, яка є вимушеним переселенцем?
🔔Освітній процес змінився, бо змінилися наші учні. І ми маємо допомогти їм стати щасливими, самодостатніми, впевненими людьми, дати їм знання і підтримку для подальшої реалізації. Попри все.
ℹ️Це складне завдання. Понад 70 відсотків українців відчувають стрес. Саме тому у 2022 році за ініціативою Олени Зеленської було започатковано Національну програму психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. У межах програми понад 25 тис. педагогічних працівників пройшли курс підвищення кваліфікації «Перша психологічна допомога учасникам освітнього процесу під час та після завершення воєнних дій».
✔️Ці знання потрібні всім вчителям. Тому разом із колежанкою Таня Цыба пропонуємо зробити обов’язковим підвищення педагогічної кваліфікації у питанні надання психологічної підтримки учням. Проєкт Закону зареєстровано.
👉Всі ми знаємо, що вчитель – то покликання, тож з вірою в українську освітянську родину, сподіваюся на підтримку та впровадження ініціативи. Так переможемо!” – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, нардеп Тетяна Скрипка домовляється із британцями про реконструкцію та оснащення бомбосховищ у навчальних закладах Сум.

4 листопада
3 листопада