Вчора
25 липня
24 липня
19 липня
18 липня
17 липня
16 липня
15 липня
11 липня
10 липня
6 липня
5 липня
1 липня
28 червня
25 червня
20 червня

Нардеп Тетяна Скрипка підтримала законопроєкт, що передбачає посилення покарання за домашнє насильство

Народний депутат Тетяна Скрипка прокоментувала прийняття українським парламентом законопроєкту, який спрямований на посилення відповідальності за домашнє насильство. На переконання народної обраниці, найважливіше у цьому чутливому питанні – захистити дітей і запобігти порушенням їхніх прав, тому підтримала більш суворе покарання  посадовців, які мають вчасно інформувати компетентні органи про випадки домашнього насильства і сумлінно виконувати свою роботу.

«Домашнє насильство – це завжди родинна трагедія, яка має жахливий вплив на дітей. І більшості таких випадків можна було уникнути через своєчасне повідомлення.

Саме тому у першому читанні підтримала законопроєкт 8329, який пропонує встановити адміністративну відповідальність для посадових осіб, відповідальних за здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, за неповідомлення про вчинення домашнього насильства стосовно дитини.

Посадові особи мають сумлінно виконувати свої обов’язки, у свою чергу кожен з нас, дізнавшись про випадки насильства, повинен не залишатися байдужим та повідомляти до поліції або телефонувати до колцентру з питань запобігання та протидії домашньому насильству.

Також законопроєктом передбачено:

🔸збільшення строку можливого адміністративного затримання кривдника до двадцяти чотирьох годин;

🔸збільшення строку розгляду судами адміністративної справи про домашнє насильство або насильство за ознакою статі;

🔸наділення органів Національної поліції правом розглядати справи щодо неповідомлення кривдником, стосовно якого винесено терміновий заборонний припис, про місце свого тимчасового перебування;

🔸зобов’язання, що при розгляді справ про домашнє насильство, суд повинен вирішити питання щодо проходження програми для кривдників», – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами парламентарки, невтішна статистика свідчить, що прийняття такого законопроєкту дійсно на часі. Так,  за 10 місяців 2023 року до Національної поліції надійшло понад 196 тисяч заяв, повідомлень про вчинені правопорушення та інші події, пов’язані з домашнім насильством, що на 24 % більше за весь попередній рік (2022 р. – 155,7 тисячі).

Нагадаємо, нардеп Тетяна Скрипка також підтримала ухвалення змін щодо декретної відпустки для жінок. Відтепер коли йти у декретну відпустку – вирішуватимуть жінки, враховуючи медичні показання та індивідуальні особливості.

4 листопада
3 листопада