15 червня
14 червня
13 червня
10 червня
8 червня
4 червня
31 травня
26 травня
23 травня
22 травня
21 травня
20 травня
18 травня
15 травня
13 травня
11 травня
7 травня
6 травня
1 травня

Нардеп Тетяна Скрипка поділилася досвідом естонської системи захисту дітей

Народний депутат України Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Facebook розповіла про візит української делегації до Естонії, де вивчали передовий досвід у сфері захисту дитинства. Вона зазначила, що Україна також перебуває на шляху реформ у цій сфері, тому важливо враховувати міжнародний досвід, зокрема, успішні практики Естонії.

У Таллінні українська делегація ознайомилася з основними принципами естонської політики захисту дитинства, серед яких виділяються підтримка батьківства та розвиток сімейних форм виховання. Тетяна Скрипка відзначила, що Естонія, незважаючи на свої розміри, досягла значних успіхів у цій галузі. Основна увага приділяється доступності послуг, відкритості соціальних служб і превентивній роботі з родинами, що знаходяться у зоні ризику.

Особливий акцент робиться на підтримці сімей, які виховують дітей з психічними розладами. У таких випадках важлива участь громади та держави, щоб забезпечити впевненість, що сім’ї не залишаться сам на сам зі своїми проблемами. Естонія пропонує “гарячу лінію” для дітей і батьків, можливість відпочити, залишивши дитину під наглядом фахівців, а також соціальне таксі та численні програми для розвитку і навчання дітей.

Тетяна Скрипка наголосила, що розвиток країни багато в чому залежить від психічного здоров’я нації. В Естонії, як і в Україні, велика увага приділяється ментальному здоров’ю. Естонія постійно підтримує Україну, оскільки має схожий історичний досвід і той самий виклик з боку сусіда.

“Вдячна українській команді, естонським партнерам і нашим захисникам за можливість навчатися задля вдосконалення системи захисту дітей,” – підсумувала Тетяна Скрипка, підкресливши важливість міжнародного співробітництва та обміну досвідом.

Нагадаємо, народний депутат Тетяна Скрипка з метою надання спеціалізованої соціальної та психологічної підтримки містянам працює над створенням Центру життєстійкості в Сумах.

4 листопада
3 листопада