Вчора
20 червня
19 червня
18 червня
17 червня
15 червня
14 червня
13 червня
10 червня
8 червня
4 червня
31 травня
26 травня
23 травня
22 травня
21 травня
20 травня
18 травня
15 травня

Нардеп Тетяна Скрипка поділилася досвідом естонської системи захисту дітей

Народний депутат України Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Facebook розповіла про візит української делегації до Естонії, де вивчали передовий досвід у сфері захисту дитинства. Вона зазначила, що Україна також перебуває на шляху реформ у цій сфері, тому важливо враховувати міжнародний досвід, зокрема, успішні практики Естонії.

У Таллінні українська делегація ознайомилася з основними принципами естонської політики захисту дитинства, серед яких виділяються підтримка батьківства та розвиток сімейних форм виховання. Тетяна Скрипка відзначила, що Естонія, незважаючи на свої розміри, досягла значних успіхів у цій галузі. Основна увага приділяється доступності послуг, відкритості соціальних служб і превентивній роботі з родинами, що знаходяться у зоні ризику.

Особливий акцент робиться на підтримці сімей, які виховують дітей з психічними розладами. У таких випадках важлива участь громади та держави, щоб забезпечити впевненість, що сім’ї не залишаться сам на сам зі своїми проблемами. Естонія пропонує “гарячу лінію” для дітей і батьків, можливість відпочити, залишивши дитину під наглядом фахівців, а також соціальне таксі та численні програми для розвитку і навчання дітей.

Тетяна Скрипка наголосила, що розвиток країни багато в чому залежить від психічного здоров’я нації. В Естонії, як і в Україні, велика увага приділяється ментальному здоров’ю. Естонія постійно підтримує Україну, оскільки має схожий історичний досвід і той самий виклик з боку сусіда.

“Вдячна українській команді, естонським партнерам і нашим захисникам за можливість навчатися задля вдосконалення системи захисту дітей,” – підсумувала Тетяна Скрипка, підкресливши важливість міжнародного співробітництва та обміну досвідом.

Нагадаємо, народний депутат Тетяна Скрипка з метою надання спеціалізованої соціальної та психологічної підтримки містянам працює над створенням Центру життєстійкості в Сумах.

4 листопада
3 листопада