Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Нардеп Тетяна Скрипка разом із міністром МОЗ Віктором Ляшком готують нові напрацювання по медицині Сумщини

Перебуваючи з робочим візитом на Сумщині 26 жовтня, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко ознайомився із напрацюваннями у галузі медицини, яких вдалося досягнути за активної участі народного депутата Тетяни Скрипки. Зокрема, йдеться про довгоочікуваний запуск нового лінійного прискорювача у Сумському обласному онкодиспансері, що дає змогу сучасно лікувати  практично 95 відсотків онкозахворювань, не завдаючи при цьому шкоди здоровим тканинам. Для Сумської області такий апарат був конче необхідний, адже за статистикою регіон – третій в Україні за поширенням онкологічних хвороб.

Парламентарка не тільки спрямувала один мільйон гривень на придбання лінійного прискорювача, а й переймала закордонний досвід  роботи подібної техніки, який потім став у нагоді в Сумах.  На початку 2021 року Тетяні Скрипці вдалося організувати поїздку до Албанії, де сумська делегація отримала знання про встановлення лінійних прискорювачів і будівництво бункерів згідно з міжнародними стандартами.

«Місія виконана – лінійний прискорювач запрацював у Сумах» – резюмувала народна обраниця під час офіційного запуску обладнання, подякувавши за відкриті серця і безмежну доброту кожному, хто  взяв участь у зборі коштів на установку апарату.

В обласному центрі служби крові міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на власному прикладі закликав українців бути донорами, адже потреба у цьому є завжди – а нині так можна допомогти врятувати життя пораненим бійцям. Нардеп Тетяна Скрипка також є донором і разом із заснованим нею жіночим об’єднанням «Мереживо» неодноразово долучалася до проведення благодійних донацій крові.

Своїми враженням про візит урядовця Тетяна Скрипка поділилася на сторінці у Фейсбуці:

«Міністр охорони здоров’я – на Сумщині.

Віктор Ляшко перевірив роботу лікарень, обговорив з медиками потреби галузі і побачив наші, такі важливі перемоги.

В обласному онкодиспансері запрацював лінійний прискорювач (придбаний коштами держави, меценатів і усіх небайдужих українців, які зробили свій внесок), а донорський центр продовжує приймати велику кількість охочих поділитися кров’ю, що робить Суми донорською столицею України».

За словами парламентарки, головне, до чого має готуватися Сумщина – створення спроможної мережі лікарень, яка забезпечить жителів області якісними медичними послугами. Мережа будується за принципом госпітальних округів, де кожна область – округ. До січня Сумщина має презентувати МОЗ свій проєкт розвитку надкластерних, кластерних і звичайних лікарень.

Разом із міністром охорони здоров’я Тетяна Скрипка продовжує працювати над модернізацією медицини Сумщини, детально вивчаючи потреби галузі та напрацьовуючи конкретні плани, як покращити якість надання медичних послуг у нинішніх умовах.

«Перед нами є спільна мета – якісне та ефективне лікування на Сумщині,  підтримка здоров’я жителів нашої області залишається одним із головних пріоритетів.   Ми робимо все можливе, щоб кожен міг отримати кваліфіковану допомогу. Уже можемо говорити про успішні результати, незважаючи на дуже складну ситуацію в країні. Більше того, сьогодні до нас на Сумщину приїжджають лікуватися люди з інших областей, адже нам вдалося забезпечити і комфортні умови в лікарнях, і сучасне обладнання. Не зупиняємося на розпочатому шляху!», – прокоментувала Тетяна Скрипка.

4 листопада
3 листопада