Вчора
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Нардеп Тетяна Скрипка: «Сенат Польщі прийняв постанову щодо засудження незаконної депортації українських дітей»

Народний депутат Тетяна Скрипка продовжує відстоювати повернення в Україну дітей, примусово вивезених на територію рф. З принциповою позицією парламентарка виступає на всіх можливих майданчиках, зокрема, підтримує діалог і з європейськими колегами, щоб разом домогтися справедливості. Така дипломатична робота дає результат: у Польщі на законодавчому рівні засуджено незаконну депортацію українських дітей до країни-агресора. Про це Тетяна Скрипка повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці:

«Вони пережили цю біду у часи другої світової – під час німецької окупації польські діти стали жертвами германізації. Тому підтримка Польщею України – беззаперечна і від цього особливо важлива для нас.

Сенат Польщі прийняв постанову щодо засудження незаконної депортації українських дітей до росії. Сьогодні копію документу українська делегація отримала від Маршала Сенату Томаша Гродзького.

Разом із польськими колегами закликаємо міжнародні інституції притягнути до відповідальності воєнних злочинців та допомогти українським дітям повернутися додому».

Нагадаємо, це вже не перший успішний досвід співпраці нардепа Тетяни Скрипки з міжнародними партнерами. Зокрема, їй вдалося досягти домовленостей із представниками британської компанії  Chemonics International Inc. про фінансування облаштування укриттів у кількох сумських дитсадочках та школах. Така допомога дала можливість дітям навчатися не дистанційно, а у закладах освіти, і почуватися у безпеці.

4 листопада
3 листопада