Вчора
25 липня
24 липня
19 липня
18 липня
17 липня
16 липня
15 липня
11 липня
10 липня
6 липня
5 липня
1 липня
28 червня
25 червня
20 червня

Нардеп Тетяна Скрипка виступає за створення геріатричних центрів для надання допомоги літнім людям та людям з інвалідністю

Народний депутат Тетяна Скрипка здійснює робочу поїздку до Івано-Франківської області, де продовжує налагоджувати партнерські зв’язки із представниками громад та місцевими благодійниками. Попередня співпраця вже принесла позитивний результат для Сумщини: завдяки домовленостям парламентарки  діти із прикордоння мають змогу відпочити і набратися сил у Карпатах. Як повідомила народна обраниця, оздоровлення сумських дітей серед мальовничої гірської природи триватиме і надалі.

У ході візиту Тетяна Скрипка зосередила увагу ще й на перейнятті досвіду зі створення сучасного геріатричного центру в місті Калуш, адже для Сум це дуже актуально: літні люди та люди з інвалідністю потребують особливих умов догляду у спеціалізованому закладі. На переконання нардепа, центри такого рівня, як Калуський,  мають бути в кожній області України. Для цього, на її думку, потрібно ефективніше налагоджувати контакти із міжнародними організаціями та залучати фінансування під соціально значущі проєкти.

Як приклад успішної роботи із благодійними  фондами Тетяна Скрипка розповіла про фонд «Чисті Серцем», що підтримує технікою, медобладнанням та продуктовими наборами українські школи, лікарні та бібліотеки.

«Теплі осінні дні на гостинній землі Івано-Франківщини. Справжнє щастя, коли робоча поїздка більше схожа на зустріч давніх друзів, завдяки яким вдалося організувати потужні проєкти (наприклад відпочинок дітей Сумщини у прекрасних Карпатах).

Цього разу домовляємося про наступні дитячі зміни у таборах Верховини, оглядаємо затишні кімнати, куди зовсім скоро приїде малеча, і знайомимося з освітянами та працівниками геріатричного центру.

Разом із Фондом «Чисті Серцем» передаємо викладачам трьох шкіл Франківщини ноутбуки і планшети. Різноманітні гаджети, а ще продуктові набори, аптечки, медичне обладнання від Фонду щодня отримують школи, бібліотеки і лікарні по всій Україні.

Ще одне цікаве знайомство і досвід, який важливо взяти до уваги. Новий геріатричний центр Калуської міськради (керівник Василь Ільницький) готується до відкриття, оновлення триває за кошти міжнародних партнерів, аби забезпечити людям поважного віку та людям з інвалідністю потрібний догляд у сучасних умовах. Заклад розрахований на 37 місць, більшість з яких передбачено для внутрішньо переміщених осіб. Впевнена, що центри такого рівня мають бути в кожному регіоні.

Дякую Василю Вишиванюку та Ірині Рабарській за змістовну зустріч і незмінну підтримку. Щира вдячність від жителів Сумщини за вашу допомогу. Вірю у подальшу співпрацю на шляху до Перемоги!»  – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, раніше народний депутат залучила благодійний фонд “Чисті серцем” для надання аптечок жителям прикордоння Сумщини. Вдалося передати аптечки  двом прикордонним громадам області – Хотінській та Білопільській, де практично щодня відбуваються ворожі обстріли і люди потребують засобів, щоб надавати першу медичну допомогу у разі поранень.

4 листопада
3 листопада