Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Нардепка Кіра Рудик про масове вирубування лісів на Сумщині та екологічну безпеку України

Учора із робочим візитом Суми відвідала народна депутатка України, голова партії «Голос», перша заступниця голови комітету ВР з питань цифрової трансформації Кіра Рудик. Політик взяла участь у створенні політичного осередку «Голос» на Сумщині, поспілкувалися із членами та прихильниками партії, відвідала ТОВ «А-Муссон», де ознайомилася з європейською сміттєсортувальною лінією для ТПВ, а також за підсумком візиту дала розширене інтерв’ю для регіонального телеканалу АТВ.  

Зустріч із сумчанами пройшла у Конгрес-центрі СумДУ. Подолати все, що заважає розвитку країни, – так  Кіра  Рудик позиціонує  завдання  своєї політичної  сили.  Найбільше,  на її думку, це  стосується корупції, некомпетентності, неефективного використання бюджетних коштів, свавілля поліції та несправедливості судів. Для цього і працюють над розбудовою партії «Голос».

«Партія «Голос» росте та розвивається,  ми розширюємо свою присутність по всій Україні, і я дуже щаслива, що ми відкриваємо обласний осередок у м. Суми. Будемо єднатися з людьми, які мають спільні з нами цінності,  які є професійними, які готові працювати на зміни в своїй країні», – акцентувала нардепка.

Саме активні і небайдужі   сумчани зібралися на зустріч із народною депутаткою. Одне з ключових питань – відновлення економічного потенціалу нашої держави. Для сумчан питання економіки – це стабільно працюючі підприємства, тому під час спілкування передусім говорять про долю Сумського НВО.

«Перед приїздом ми розбиралися з цим питанням, бо розуміємо, що воно є дуже важливим. Якби у нас була працююча судова система та правоохоронна,  то ніхто з людей, які не порушують закон, не міг би собі навіть уявити, що хтось може рейдернути підприємство. Тому зі свого боку ми зараз розбираємось, яку підтримку можемо надати», – зазначила Кіра Рудик.

Екологія – перша в списку проблем, що існують на місцях, говорить депутатка. Стан води і повітря, захоронення сміття, вирубка лісів, –  ці питання підняли і в Сумах.

«На папері Сумська область є однією з тих областей, де на папері все дуже добре, все гарно врегульовано, роздані ліцензії. Ми прекрасно розуміємо, які політичні сили стоять зараз   за вирубкою лісів, вони власне представлені в міській і обласній раді. І вони повинні припинити це робити!.. Це здається абсолютно неможливим: співпраця провладної партії з ОПЗЖ, але це відбувається зараз на Сумщині. І я впевнена, що зараз ці партії готові дати пояснення, чому це відбувається і чому вони так чи інакше прикривають ці злочинні сфери», – відповіла під час виступу політик.

У продовження екологічної теми  згадали учасники зустрічі і про відсутність в обласному центрі сміттєпереробного заводу та  постійну проблему із переповненим полігоном.  За  словами   гості, Суми не унікальні  в цьому питанні. В Україні лише 10% відходів проходять вторинну переробку, тоді як у Швеції лише 0,7% залишаються непереробленими. Аби вирівняти ситуацію в місті,  потрібно налагодити роздільний збір і сортування сміття.

Як процес організований у Сумах, депутатку запрошують  ознайомитись на прикладі підприємства «А-Муссон», яке сьогодні обслуговує половину обласного центру. 11 років компанія працює на ринку вивезення ТПВ і  впроваджує  європейський досвід  поводження з побутовими відходами.

«Кожен день ми вивозимо порядку тисячі-півтора кубометрів твердих побутових відходів, на нашому підприємстві працює понад 250 одиниць спеціалізованої техніки. Варто зважити, що ми єдині, хто має лінію із сміттєсортування твердих побутових відходів в місті Суми та зорієнтовані на європейський підхід задля збереження екосистеми нашого регіону», – резюмував засновник ТОВ «А-Муссон Анатолій Маковський.

Підсумовуючи день, народний депутат України, голова партії «Голос» зауважила, що  брати на себе відповідальність – основний принцип, який має об’єднати  людей навколо «Голосу».  Тому в свій наступний візит народна депутатка пообіцяла представити свою команду на Сумщині.

4 листопада
3 листопада