Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Наркозакладчика з Одеси, який гастролював країною, затримали у Сумах

Сумчанка здала поліції квартиранта-наркозакладчика з Одеси

Зловмисник з Одеси «гастролював» містами України та робив «закладки» психотропних речовин для наркозалежних осіб. Виявити і затримати його поліції допоміг випадок.

Вдень на телефонну лінію поліції 102 зателефонувала жителька міста Суми та повідомила, що здала квартиру в оренду на кілька днів молодому чоловіку з іншого міста. Чоловік за житло пообіцяв заплатити згодом, але на зв’язок з власницею оселі більше не виходив. Занепокоєна жінка прийшла перевірити, чи все з квартирантом гаразд, проте двері їй ніхто не відкрив. Тоді господиня, відчинивши оселю своїм ключем, потрапила в середину і, оглядаючи її, виявила в холодильнику посуд з підозрілою речовиною, схожою на наркотики.

За вказаною адресою негайно прибули патрульні та слідчо-оперативна група Сумського відділу поліції. Провівши в квартирі невідкладний обшук, правоохоронці виявили і вилучили 136 згортків, обмотаних ізоляційною стрічкою з психотропною речовиною «PVP-сіль» в середині, один зіп-пакет з психотропною речовиною «PVP-сіль» вагою близько 300 грам, близько 50-ти грамів амфетаміну та електронні ваги. З «асортименту» виявленого, поліції стало зрозуміло, що чоловік, який подобово орендував житло для проживання, займається виготовленням та реалізацією «закладок».

«Закладчик», після затримання його поліцією, відпиратися не став і сам зізнався, що виявлене дійсно належить йому. Встановлено, що 35-річний житель Одеси раніше не мав проблем з законом, а до Сум прибув три дні тому з Києва. До цього «гастролював» по кілька днів іншими містами України, розповсюджуючи «закладки» з психотропними речовинами. Де зловмисник діставав товар, за скільки і кому збував, та з ким працював, — наразі з’ясовує слідство.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Зловмисника затримано в порядку ст.. 208 КПК України.

Debaty.sumy.ua

4 листопада
3 листопада