4 жовтня
2 жовтня
24 вересня
23 вересня
22 вересня
20 вересня
19 вересня
17 вересня
14 вересня
13 вересня
12 вересня
11 вересня
10 вересня
7 вересня
6 вересня

Науковці СНАУ стали срібними призерами конкурсу «Золотий Каштан»

Днями стало відомо, що наукова команда факультету харчових технологій Сумського національного аграрного університету посіла ІІ місце у XV Всеукраїнському конкурсі наукових розробок «Золотий Каштан». Конкурс присвячений проблемам пакувальної галузі в Україні.

Наукова група у складі Дмитра Бідюка, Оксани Мельник та Тетяни Ярмош дослідила, як буде зберігатися свіжовипечений хліб у новому біорозкладному та звичайному поліетиленовому пакуванні.

«Упаковка зроблена з плівки за новою технологією FoodBIOPack. Новизна її полягає у тому, що ми використали вітчизняну сировину – неїстівний продукт переробки кукурудзи та розробили технологію для отримання плівки з неї на стандартному промисловому обладнанні методом екструзії з роздувом, – розповів Дмитро Бідюк. – Ми випекли хліб та після остигання запакували його у поліетиленову упаковку (що використовується на даний час для хлібобулочних виробів) та нову біорозкладну. Зберігали за кімнатної температури (+23°С) та у холодильнику (+5°С) 4 доби. Як результат: органолептично різницю між ПЕ та БІОупаковкою ми не побачили, вологість у ПЕ упаковці впала відносно початкової на 9-15%, в БІО – на 11-17% на 4-ту добу (в холодильнику менше, за кімнатної температури більше)».

4 листопада
3 листопада