Вчора
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Науковці СНАУ стали срібними призерами конкурсу «Золотий Каштан»

Днями стало відомо, що наукова команда факультету харчових технологій Сумського національного аграрного університету посіла ІІ місце у XV Всеукраїнському конкурсі наукових розробок «Золотий Каштан». Конкурс присвячений проблемам пакувальної галузі в Україні.

Наукова група у складі Дмитра Бідюка, Оксани Мельник та Тетяни Ярмош дослідила, як буде зберігатися свіжовипечений хліб у новому біорозкладному та звичайному поліетиленовому пакуванні.

«Упаковка зроблена з плівки за новою технологією FoodBIOPack. Новизна її полягає у тому, що ми використали вітчизняну сировину – неїстівний продукт переробки кукурудзи та розробили технологію для отримання плівки з неї на стандартному промисловому обладнанні методом екструзії з роздувом, – розповів Дмитро Бідюк. – Ми випекли хліб та після остигання запакували його у поліетиленову упаковку (що використовується на даний час для хлібобулочних виробів) та нову біорозкладну. Зберігали за кімнатної температури (+23°С) та у холодильнику (+5°С) 4 доби. Як результат: органолептично різницю між ПЕ та БІОупаковкою ми не побачили, вологість у ПЕ упаковці впала відносно початкової на 9-15%, в БІО – на 11-17% на 4-ту добу (в холодильнику менше, за кімнатної температури більше)».

4 листопада
3 листопада