Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

ОБСЄ зацікавилась «земельним» референдумом та участю в ньому жителів Сумщини

Голова Сумської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Вадим Лисий провів онлайн-зустріч зі спостерігачами Організації з безпеки і співробітництва в Європі Маркусом Кротмайером та Ігорем Янєвим. Про це політик повідомив на своїй Фейсбук-сторінці.

«Тема «земельного» референдуму зацікавила Організацію з безпеки і співробітництва в Європі. Спостерігачі ОБСЄ Ігор Янєв і Маркус Кротмайер звернулись до мене, як до керівника обласної організації партії «Батьківщина», яка стала ініціатором проведення Всеукраїнського референдуму, щодо питання його проведення. У режимі онлайн обговорили «земельну реформу», відкриття ринку землі та його наслідки для українців», – пише Вадим Лисий.

Зокрема, спостерігачів ОБСЄ цікавило питання загальної позиції «Батьківщини» щодо земельної реформи в Україні, проблематичні аспекти законопроекту про ринок землі, організація всеукраїнського референдуму, створення ініціативної групи, зокрема на Сумщині, яка буде у подальшому збирати підписити.

«Щодо ситуації із розпродажем української землі: для прикладу привів Польщу та Угорщину, які свого часу проходили подібний шлях із відкриттям ринку землі. Втім ці країни вчасно схаменулись і зрозуміли, що не можна допускати господарювання іноземців на своїй землі, і ввели відповідні обмеження

Вкотре наголошую: тільки УКРАЇНЦІ мають вирішувати, як розпоряджатися української землею!», – резюмував зустріч Вадим Лисий.

4 листопада
3 листопада