Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Олександр Лисенко: Зробимо Суми такими, якими хотів їх бачити наш славетний земляк Харитоненко

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО вшанував пам’ять знаного земляка, благодійника, промисловця-цукрозаводчика та мецената Івана Харитоненка з нагоди його 200-річчя.

Віддати честь та покласти квіти до пам’ятника одному із розбудовників Сум прийшли також голова обласної державної адміністрації Роман ГРИЩЕНКО, народний депутат України Тетяна РЯБУХА, депутат міської ради Сергій ТАТАРЕНКО та голова Спілки ветеранів АТО Сумської області Володимир ЛАВРИК.

Очільник Сум відзначив, що вшанування пам’яті людини, яка стояла у витоків історії нашого міста, є традицією всіх сум’ян. За словами посадовця, Іван Харитоненко був гордістю не тільки обласного центру, а й цілої країни, а його слова та вчинки завжди будуть прикладом для наслідування та взірцем сили волі й яскравого патріотизму.

«Цьогоріч ми відзначаємо 200-річчя Івана Харитоненка та 100-річчя Михайла Лушпи, і ці дати стимулюють нас вивчати досвід видатних одномістян, наслідувати їхню стратегію розвитку міста та будувати не менш грандіозні плани. Ми ж зробимо все, аби Суми стали такими, якими хотіли їх бачити їх наші славетні земляки – комфортними, зручними та квітучими. Зокрема, вже сьогодні ми ремонтуємо парки, сквери, й низку інших інфраструктурних об’єктів, а заразом відновлюємо історичну справедливість, відбудовуючи об’єкти, які були створені понад сто років тому, однак заслуговують на те, аби їх ще побачили та знали й майбутні покоління. І, згадуючи Івана Герасимовича, ми говоримо не тільки про місто, а у першу чергу про людей яких він згуртував щоб Суми з повітового містечка стали обласним центром, тож наслідуємо та удосконалюємо рідне місто над Пслом!» – підкреслив Олександр Лисенко.

Окремо керманич міста зазначив, що місцева влада готова прийняти садибу Харитоненка до комунальної власності та брати участь у спільних проєктах, долучивши кошти Сумської міської тергромади до коштів Державного фонду регіонального розвитку для відбудови історичної пам’ятки, яка поки що перебуває на балансі Міністерства освіти і науки України.

4 листопада
3 листопада