Вчора
19 вересня
17 вересня
14 вересня
13 вересня
12 вересня
11 вересня
10 вересня
7 вересня
6 вересня
5 вересня
4 вересня
3 вересня
2 вересня
30 серпня
29 серпня

Олексій Дрозденко відновлює кадетський корпус у Сумах

У Сумах з 1 вересня відкриється спеціалізований заклад освіти військового спрямування – військовий ліцей. Ця ініціатива стала можливою завдяки зусиллям начальника Сумської міської військової адміністрації Олексія Дрозденка. На брифінгу, де було оголошено про відкриття ліцею, також виступила Олена Бойко, заступниця начальника Сумської обласної військової адміністрації.

Олексій Дрозденко підкреслив важливість створення такого навчального закладу, зазначивши: “Ми з великим ентузіазмом підходимо до відкриття військового ліцею, який стане важливим елементом підготовки молодого покоління до служби в Збройних Силах України. Це наш внесок у майбутнє нашої країни, особливо в умовах війни з Росією, коли кожен з нас має робити все можливе для зміцнення обороноздатності нашої держави”.

Переваги навчання у військовому ліцеї

Під час навчання у військовому ліцеї учні отримають первинні військові знання та навички, необхідні для подальшого вступу до вищих навчальних закладів військового спрямування в Україні. Набір буде проводитися на базі восьмого та десятого класів. Ліцей діятиме на території одного з навчальних закладів Сум, але точне розташування поки не розголошується.

Пріоритетний набір

Олена Бойко наголосила, що першочергову пріоритетність для вступу до ліцею матимуть діти загиблих військових, діти захисників і захисниць, які зараз боронять нашу країну, а також діти ветеранів Сумської області. “Згодом ми плануємо приймати дітей і з інших областей”, – додала вона.

Вступні випробування

Вступні випробування для учнів будуть передбачені, але вони не міститимуть нічого складного. “Ми прагнемо зробити процес вступу максимально доступним і справедливим”, – зазначив Олексій Дрозденко.

Подання заяв

Заяви на зарахування до військового ліцею можна подати відсьогодні і до 15 серпня. Цей новий заклад освіти стане важливою частиною інфраструктури міста і країни, допомагаючи підготувати молодь до захисту нашої незалежності та суверенітету.

“Ми з гордістю оголошуємо про відкриття військового ліцею в Сумах. Це не просто навчальний заклад, а місце, де молоді українці зможуть отримати знання та навички, необхідні для захисту своєї країни. Ми завжди підтримували та будемо підтримувати розвиток медичної і військової галузей, роблячи все можливе для їхнього розвитку”, – підкреслив Олексій Дрозденко.

“Ця ініціатива є важливим кроком у відновленні та зміцненні освітньої інфраструктури міста, зруйнованої внаслідок російського вторгнення. Відкриття військового ліцею замість кадетського корпусу, знищеного на початку війни, символізує силу та непохитність духу українського народу”, – відзначив начальник Сумської МВА Дрозденко.

4 листопада
3 листопада