Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Опалювальний сезон в Сумах: чи всі будинки з теплом?

22 жовтня – останній день, коли мають увімкнути опалення у 1200 будинках сумчан, згідно з графіком. Почали його вмикати 16-го жовтня. За інформацією жителів кількох будинків, тепла вони так і не дочекалися.

Голова ОСББ “Заливна 39” Дар’я Рєзнік викликала у соцмережі фото, на яких видно, як тепловики ремонтують порив зовнішніх тепломереж, який стався після включення опалення у цьому районі.

Через аварію, тепла у будинку не було два дні, говорить відповідальний за теплове господарство будинку Михайло Хорошев.

“19 числа я запустив тепло в домі, відкрив засувки вхідні, і розпочався опалювальний сезон в нашому будинку. Коли я знаходився в теплопункті, звернув увагу на манометри, побачив, що тиск у системі різко падає, я подумав, що це порив, можливо, і зрозумів, що щось трапилось у системі теплозабезпечення, зовнішній системі. Побачив працюючих робітників ТОВ “Сумитеплоенерго”. На запитання, що трапилось вони відповіли, що не відкривається засувка на теплотрасі, яка забезпечує групу будинків у нашому мікрорайоні”, – розповів Хорошев.

Михайло Хорошев говорить, що після пориву систему довелось запускати заново. Аби тут такого не було,замінили усі засувки, крани, придбали лічильник тепла, встановили прилади вимірювання тиску, замінили труби, зробили теплоізоляцію.

“У минулому році ми звернулися до керівництва “Сумитеплоенерго” із проханням замінити засувки у тепловій камері нашого будинку. Але відповіді ніякої, ми навіть пропонували придбати за власний рахунок матеріали, робота, щоб була виконана за рахунок “Сумитеплоенерго”. Але це питання не вирішено, і засувки знову ж такі старі, аварійні залишаються на місці. І це впливає на подачу опалення – кожного року, коли запускається будинок, трапляються аварійні ситуації”, – розповідає голова ОСББ.

У будинку № 20 на вул. М.Лушпи теж проблеми з опаленням, розповідає пенсіонерка Марія Бондар, яка прийшла відвідати онуку. Каже: опалення у квартирі є тільки на кухні, а там, де вона живе (за адресою Героїв Крут, 38) тепла немає зовсім.

“Не те слово, холодно. У мене мама 90-річна лежить, уявіть собі, як їй тепло. Укриваємося, одягаємося, спать лягаю, бутилку під ноги ложу гарячу. Сьогодні сказали, що були вже один раз у домі, щось не вийшло. Другий раз чоловік подзвонив, сказали, що будинок весь заглушений, щось таке. А коли буде – чекайте”, – розповідає пані Марія.

Скільки будинків нині з теплом, а скільки – ні, Суспільному невідомо. Упродовж дня 22 жовтня директор департаменту інфраструктури міста Олександр Журба був на нарадах, у “Сумитеплоенерго” слухавки не взяли.

На території обслуговування Котельні північного промвузла таких 48 будинків, сказав директор підприємства Микола Жовтобрюх.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада