Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Освітяни Сумщини готуються до роботи в будь-яких умовах

Про це зазначила директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія ГРОБОВА під час відеоселекторної наради, проведеної з керівниками органів управління освітою 04 листопада 2020 року у форматі Zoom-конференції.

У рамках заходу обговорено питання стану організації освітнього процесу, зокрема дистанційного навчання, використання коштів державної субвенції, проведення ЗНО-2021, діяльності закладів позашкільної освіти в умовах адаптивного карантину.

Вікторія Гробова зазначила про відповідальність засновників та керівників закладів освіти за організацію якісного освітнього процесу в закладах освіти у 2020/2021 навчальному році, рекомендувала опрацювати Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти, яке розширює можливості для дистанційного навчання учнів – як за дистанційною формою здобуття освіти, так і при використанні технологій дистанційного навчання в інших  формах здобуття освіти.

Управлінець  окрему увагу приділила роботі закладів освіти на платформах дистанційного навчання та можливості навчання педагогічних працівників на базі комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти для роботи на таких платформах. Директор Департаменту освіти і науки також говорила про створення центрів професійного розвитку педагогів, опорних закладів та передачі освітніх установ районних рад на утримання об’єднаним територіальним громадам.

Стан подання органами управління освітою звітності щодо фактичного та прогнозованого контингенту учнів 1-11 класів закладів загальної середньої освіти з метою підготовки державного замовлення на видання підручників у 2021 році проаналізувала начальник відділу дошкільної, загальної середньої освіти Світлана БИРЧЕНКО.

Вона наголосила на відповідальності керівників закладів освіти за  дотримання постанов Головного Державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50 «Про затвердження протиепідемічник заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», від 22.09.2020 № 55 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)». Також  інформувала щодо особливостей організації харчування та ознайомила учасників із вимогами Головного управління Держпроспоживслужби в Сумській області  про притягнення до дисциплінарної відповідальності за неналежне виконання службових обов’язків керівників закладів освіти.

Начальник відділу фінансово-ресурсного забезпечення Алла ШАМРАЙ  проаналізувала стан використання державної субвенції місцевим бюджетам на придбання обладнання для харчоблоків та забезпечення Нової української школи. Звернула увагу на стан виплати заробітної плати та забезпеченість видатками до кінця року.

Керівник відділу інклюзивної освіти, позашкільної та виховної роботи Юрій ХАРЛАМОВ охарактеризував етапи проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році, особливості призначення відповідальних осіб за формування пакетів, проведення роз’яснювальної  роботи  щодо     проведення ЗНО –2021, організацію підвезення учасників ЗНО та організацію участі учнів 11 класів у пробному ЗНО.

Стан забезпечення належного функціонування позашкільної освіти в області окреслила директор комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Лариса ТИХЕНКО. Вона акцентувала увагу на  подальшому існуванні позашкільної освіти після ліквідації районів та роботі учнівського самоврядування в закладах освіти.

За результатами проведення наради керівникам органів управління освітою дано доручення вжити дієвих заходів щодо стовідсоткового використання державної субвенції місцевим до кінця листопада, збільшення відсотка охоплення дітей позашкільною освітою, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та організації якісного освітнього процесу.

4 листопада
3 листопада