Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Переселенець із Луганська став гідом-екскурсоводом у Сумах

Переселенець із Луганська Олександр Коваленко став гідом-екскурсоводом у Сумах. До війни на сході чоловік ні разу не був в області.

Спочатку Олександр Коваленко з Луганська поїхав до столиці. Знайти роботу там не вдалося. Тоді кандидат педагогічних наук закінчив курси гіда-екскурсовода.

“Я дуже багато подорожував, коли жив у Луганську. У 2014 році був в усіх обласних центрах, окрім одного. Я одразу переїхав сюди жити”, – говорить він.

Інформацію про Сумщину збирав у бібліотеках, архівах. Також спілкувався з істориками та краєзнавцями. На сьогодні про Суми зібрав понад сотню історій. Екскурсійні маршрути складає із почуттям гумору. Окрім історичних фактів, у розповідь Олександр додає легенди та цікаві історії.

Не запам’ятовують туристи дати, ПІБ архітекторів. В одне вухо влетіло, в інше вилетіло. А легенду…що була сестра, сестру замурували, в 11 році розкопали кістки… Усе – це запам’яталося”, – говорить він. Олександр розповідає, за що любить свою роботу: “Отримую безліч інформації, роблю цікаві фотки, дуже люблю їсти і куштувати наїдки в якійсь місцевості новій і за це отримую гроші”, – додав він.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада