Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Перший день після карантину: 2 червня відновив сполучення регіональний експрес Київ-Шостка-Київ

Його не було більше двох місяців, і, нарешті він повернувся. Регіональний експрес Шостка-Київ 2-го червня відновив сполучення. Пасажири, які сходили з потяга на перон Шосткинського вокзалу, не в силах були стримати своїх емоцій від такої довгоочікуваної події, передає shostkanews.city.

«Було дуже комфортно! Ми добре почували себе у потязі», — говорить пан Володимир. Такої ж думки і пасажир Михайло: «Дякую залізничникам – доїхали чудово!»

Люди зізнаються – подорожували із дотриманням усіх санітарно-епідемічних вимог. Масковий режим, обробка рук антисептиком та соціальна дистанція – увесь цей захисний від коронавірусу багаж супроводжував пасажирів, починаючи з київського вокзалу. Втім, перебування у самому вагоні особливого дискомфорту їм не завдало.

«На залізничний вокзал у Києві впускали тільки по білетах, усім пасажирам проводили дезинфекцію рук», — говорить мешканець Шостки Владислав.

У самому ж вагоні електрички нічого не змінилося – все, як і раніше.

Його сусід по вагону, пан Володимир, додає: «Салон вагону дезінфікували, пасажири сиділи на відстані один від одного. Все було як годиться».

Але якщо для пасажирів майже нічого не змінилося, то провідникам карантин додав зайвої роботи. Провідниця Ольга Лисенко розповідає, що відтепер, їй потрібно контролювати, аби люди заходили у потяг тільки у масках, а також щогодини прибирати та дезінфікувати салон вагону.

«Наразі пасажирів у вагон впускаємо тільки у масках. Також, кожної години проводимо прибирання у салоні, обробляємо антисептиком поручні, столики, ручки, миємо підлогу», — каже провідниця.

Також, санітарно-епідемічні правила вимагають зберігати дистанцію між пасажирами. Відтак, у одному купе регіонального експресу Київ-Шостка розміщувалося не більше двох осіб. За словами пані Ольги, люди з розумінням ставляться до «карантинних» нововведень та не нарікають на деякі обмеження».

Люди нам дуже вдячні, і раді, що нарешті можуть дістатися додому або до родичів

2-го червня квиток з Києва до Шостки можна було купити за 175 гривень. Наповнюваність електропотягу цього дня склала близько 30%, чого не скажеш про кількість пасажирів, які о 12-12 вирушили експресом з Шостки до столиці — на цей напрямок були продані усі білети.

4 листопада
3 листопада