19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Під час пандемії в два рази зріс попит на ліки компаній з виробництвами на Сумщині

Голова Сумської облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО в рамках робочої поїздки в Шосткинський район відвідав завод з виробництва активних фармацевтичних інгредієнтів компанії «Фармак», побудований у 2015 році на базі індустріального парку «Свема»

Капітальні інвестиції компанії «Фармак» у будівництво цього заводу в Шостці склали 40 млн доларів США, а в очисні споруди було вкладено близько 500 тис євро. На сьогодні компанія має два заводи в Україні, представництва в Польщі, Узбекистані, Казахстані, Киргизстані та Білорусії.

АТ «Фармак» виготовляє лікарські засоби для України та понад 25 країн Європи і СНД. Зокрема, приблизно 20% субстанцій для лікарських засобів компанії виготовляються саме на заводі в Шостці.

Під час епідемії коронавірусу виникли проблеми з глобальними ланцюжками поставок від найбільших світових виробників активних фармацевтичних інгредієнтів та готових лікарських засобів. Відтак, через це зросла увага до препаратів компанії «Фармак» з боку інших держав.

«Я пишаюся тим, що саме на Сумщині є завод компанії, що виготовляє препарати, котрі допомагають лікувати пацієнтів не лише в Україні, а й за кордоном. Компанія активно експортує готові ліки та субстанції до різних країн світу. Наприклад, у квітні-липні цього року АТ «Фармак» експортував в країни Європейського Союзу препарат «Пропофол» на суму понад 635 тис. доларів США. Зокрема, поставки «Пропофолу» в країни Європи були проведені без реєстрації у компетентному органі ЄС, що є обов’язковою умовою реалізації ліків у країнах Європи. Тож, це вказує на рівень довіри до українських виробників і якості їх продукції», – підкреслив Роман Грищенко. Також голова облдержадміністрації подякував керівництву компанії «Фармак» за те, що вони купили і передали апарат ШВЛ для Шосткинської центральної районної лікарні.

Довідково. Препарат «Пропофол» використовується для індукції або підтримки наркозу, а також при штучній вентиляції легенів, що особливо актуально під час поширення COVID-19.

Компанія «Фармак», що має завод з виробництва субстанцій у Шостці, експортує препарати для інтенсивної терапії в Ізраїль і країни ЄС.

4 листопада
3 листопада