19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня

Пішов із життя колишній ректор Сумського педуніверситету

9 серпня на 73 році пішов з життя ІВАНІЙ ВОЛОДИМИР СТЕПАНОВИЧ, кандидат технічних наук, професор кафедри фізики та методики навчання фізики Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, Заслужений працівник освіти і науки України, Відмінник освіти.

Народився 24 вересня 1947 року в с. Виноградному Одеської області. У 1964 році закінчив Виноградненську середню школу, у якій згодом працював на посаді лаборанта.

У 1970 році закінчив Одеський державний педагогічний інституті імені К. Д. Ушинського та аспірантуру, а в 1973 році успішно захистив кандидатську дисертацію на тему «Текстура і анізотропія фізичних властивостей сплавів титану».  У 1974 році здобув науковий ступінь кандидата технічних наук і був направлений на роботу до Сумського державного педагогічного інституту імені А. С. Макаренка, де пройшов шлях від асистента до ректора.

З 1986 року був першим проректором Сумського державного педагогічного інституту імені   А. С. Макаренка, а з 1996 року по 2004 рік був ректором Сумського Державного педагогічного університету імені  А. С. Макаренка. У 1996 році йому було присвоєно вчене звання професора.

З 2006 року по 2014 рік В. С. Іваній працював на посаді завідувача кафедри фізики Сумського державного педагогічного університету імені  А. С. Макаренка, за його ініціативою на фізико-математичному факультеті створено дві науково-дослідні лабораторії та одну з найкращих навчальних лабораторій оптики та фізики твердого тіла.

За вагомий вклад у розвиток науки та суспільства відзначений багатьма нагородами університету, міста, області, Міністерства науки і освіти України.

Наше суспільство втратило не лише відомого Вченого, але і талановиту Людину, яка своєю активною позицією сприяла ствердженню наукових істин, формуванню майбутніх педагогів, — ідеться у повідомленні на офіційному сайті СумДПУ.

Усі, хто знав і працював поруч з Володимиром Степановичем Іванієм, любили, поважали і цінували його за високий професіоналізм, чуйне ставлення до людей, щире серце, мудрість.

4 листопада
3 листопада