Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня

Побили, пошкодили автівку, погрожували спалити: На Буринщині люди Ладухи здійснили напад на екоінспектора

20.08.2021, поблизу с. Леонтіївка колишнього Буринського району, спеціаліст Держекоінспекції у Сумській області здійснював обстеження території, на якій видалялися насадження. За приблизною оцінкою, на зазначеній території вже було спиляно понад 400 тополь, верб, кленів та ін. За попередньою інформацією, дозволу на видалення не було майже на половину з цих дерев.

Саме цей факт привернув увагу прокуратури, яка залучила екоінспектора у якості фахового експерта. Працівником Інспекції було встановлено, що роботи з видалення насаджень проводять працівники КП “Буриньтеплокомунсервіс” за допомогою техніки, що є власністю ФГ “Едельвейс 2007”. Оглянувши місцевість та зафіксувавши імовірні правопрушення, екоінспектор чекав на оперативно-слідчу групу.

Втім у цей час до Леонтіївки прибула керівниця ФГ “Едельвейс 2007” та СФГ “Ладуха В.Б.”, яка перекрила дорогу та почала погрожувати працівнику Інспекції розправою, якщо він не поїде геть. Крім того, на місце з’явилися й високопосадовці Буринської міськради. Екоінспектор пред’явив службове посвідчення, пояснив причину свого перебування там і зазначив, що чекає на слідчого. Проте, це не зупинило керівницю агрофірм, яка продовжувала погрожувати та стала комусь телефонувати.

Невдовзі до місця вирубки під’їхало 2 автівки з 9-ма невідомими особами. Ці чоловіки одразу відправилися до службового автомобіля екоінспектора, намагалися його звідти витягти і забрати телефони, а також нанесли йому кілька ударів.

Коли працівнику Інспекції вдалося вирватися і зачинитися, зловмисники ножем порізали всі колеса службового автомобіля. Потім один із них дістав каністру й погрожував спалити машину, якщо Держекоінспекція не припинить “перевірки відносно міського голови Віктора Ладухи та його агрофірм “Едельвейс 2007” та “Ладуха В.Б.””.

На щастя, до того моменту екоінспектор вже встиг викликати правоохоронців. Наразі за даним фактом вже відкрито кримінальне провадження, а екоінспектор направляється в лікарню для опису тілесних ушкоджень.

До слова, це не перший напад на працівників Держекоінспекції у Сумській області невідомими особами, які намагаються перешкоджати викриттю злочинам проти довкілля на Буринщині. Кримінальне провадження за аналогічне порушення було відкрито і півтора місяці тому.

4 листопада
3 листопада