Вчора
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня

Поліція Сумщини контролює дотримання підприємцями вимог карантинного законодавства

Нагадаємо: відповідно останніх змін, внесених до Постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641»,  на період з 31.10.2020 до 31.12.2020 забороняється робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) та робота після 22-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування без організації дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

Оскільки на території Сум, Лебедин та Сумського району оголошено «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки, то приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування, на зазначеній території заборонена.

Відтак, аби проконтролювати виконання зазначених вимог власниками та адміністраціями барів, ресторанів, кафе тощо, працівники поліції обласного центру, Сумського та Лебединського районів в межах своїх повноважень  організували та проводять відповідні рейди з залученням представників Держпродспоживслужби та юридичної підтримки органів місцевого самоврядування.

Так, лише за останню добу правоохоронці перевірили більше півтораста таких закладів. В 13 випадках через виявлені порушення суб‘єкти господарювання були закриті з подальшим вирішенням питання притягнення власників до адмінвідповідальності. Ще в 4 випадках поліцейські на місці склали адміністративні матеріали за ознаками ст. 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей», і наразі готують їх до направлення на розгляд суду.

Правоохоронці й надалі планують проводити подібні перевірки, аби максимально зменшити кількість порушень карантинного законодавства та упередити поширення інфекційної хвороби.

Працівники поліції звертаються до власників та адміністрацій розважальних закладів та закладів громадського харчування з порозумінням поставитися до  нинішньої складної епідеміологічної ситуації, і не порушувати  вимоги карантинного законодавства. Адже у протилежному випадку можлива не лише адміністративна, а й кримінальна відповідальність.

4 листопада
3 листопада