Вчора
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Понад 1 млн гривень «коронавірусних» доплат отримали медики

У Сумах працівники екстреної допомоги в Сумах отримали «коронавірусні» доплати

Понад 1 млн гривень за квітень отримали працівники центру екстреної медичної допомоги в Сумах за роботу з пацієнтами, які мали підозру або були інфіковані коронавірусом. Гроші з Національної служби здоров’я України надійшли їм 15 травня, а 19-го їх виплатили близько тисячі працівникам, повідомляє Суспільне.

«Відповідно до Постанови Кабміну і цього пакету послуг, гроші були розподілені таким чином: 300% надбавки отримали медпрацівники, що виїжджали на виклики — де позитивний ПЛР-тест, де були хворі. Інші отримали кошти однаково, по 1200 гривень. Водії отримали менше: ті, що виїжджали на підтверджені випадки, — по одному окладу, інші – приблизно по 400 гривень», — розповів заступник директора обласного центру екстреної медичної допомоги Максим Новіков.

Усього за квітень центр отримав від Національної служби здоров’я понад 14 млн. грн – за тими пакетами послуг, що їх затвердили.

«Ці комунальні заклади самостійно вирішують питання своєї діяльності у межах фінансового плану, який затвердив власник в рамках колективного договору. НСЗУ не має прямого впливу на виплату чи невиплату цих коштів лікарям і медпрацівникам», — пояснив директор департаменту договірної роботи НСЗУ Андрій Віленський.

«Розрахунок тарифу на оплату послуг екстреної допомоги розрахований на статистиці, яку має держава з початку пандемії. У цій статистиці є виїзди «екстренки» як на підтверджені, так і на непідтверджені випадки», — коментує очільниця НСЗУ Оксана Мовчан.

Угоди з регіональними центрами екстреної медичної допомоги на надання допомоги за пакетом COVID-19 Національна служба здоров’я почала укладати з 5 травня. Договори — на 3 місяці, тобто, додаткові гроші працівники «швидких» отримають ще у травні й червні, йдеться на Сумських дебатах.

4 листопада
3 листопада