Вчора
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Понад 30 заявок на день: Сумчан просять не засмічувати каналізацію овощами та фруктами

Побутові та промислові стічні води транспортуються до очисних споруд нашого міста за допомогою каналізаційних мереж довжиною понад 336 км. Досить часто безперебійному водовідведенню господарсько-побутових стічних вод заважають «затори», що виникають як на внутрішньобудинкових мережах, так і на мережах централізованого водовідведення. Про це сьогодні, 23 вересня, повідомили в сумському водоканалі.

Із початком сезону заготівлі на зиму, навантаження на міську каналізацію збільшилося. Понад 30 заявок на день приймається диспетчерською службою зі заявою сумчан щодо виникнення аварійних ситуацій. Щоденно працівники КП «Міськводоканал» прочищають від харчових відходів кілометри каналізаційних мереж.

Це пов’язано з тим, що мешканці житлових будинків не замислюючись про наслідки, спускають у каналізацію обрізки овочів, кавунові кісточки, лушпиння та інше сміття, якому не місце в системі водовідведення.

Для ефективного функціонування водовідвідної мережі не можна використовувати унітаз в якості смітника.

КП «Міськводоканал» звертається до шановних сумчан з проханням відповідальніше і дбайливіше використовувати каналізацію.

Спеціалісти вкотре закликають споживачів дотримуватися правил користування, пам’ятати, що дозволено скидати фекальні маси та рідини, що не мають клейкових властивостей. Забороняється скид до мережі централізованого водовідведення побутових та будівельних відходів, засобів особистої гігієни, продуктів харчування, ганчір’я, підгузків, целофанових плівок тощо.

Жири і оливи, які здатні накопичуватися на стінах труб, поступово звужують їхній діаметр, а іржа, пісок, ганчірки, поліетиленові вироби осідають або застряють у місцях поворотів каналізаційної траси, створюючи інколи настільки серйозні закупорювання, що усунути їх можливо лише за допомогою спецтехніки.

4 листопада
3 листопада