Вчора
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Порошенко не вірить у перемогу Акпєрова?

У «Європейській солідарності» визнали мінімальні шанси на перемогу Вадима Акпєрова у другому турі виборів міського голови Сум, і тому наразі Петро Порошенко навіть не бачить резону їхати до обласного центру, щоб агітувати за безперспективного кандидата від своєї політсили.

На противагу цьому екс-президент днями відвідав Львів для підтримки кандидата в мери Олега Синютку. Щоправда, у ЗМІ засвітили інший привід для поїздки – підтримку депутатки Софії Федини і волонтерки Марусі Звіробій, яких судять за відверті погрози главі держави Володимиру Зеленському. Однак головною метою візиту Петра Порошенка була консолідація своїх прихильників, щоб взяти на виборах ключове місто Західної України. При цьому колишній гарант у характерній йому манері маніпулював інформацією і заявляв про перемогу «Європейської солідарності» по всій країні, хоча за офіційними даними ЦВК за кількістю мандатів партія – лише на п’ятому місці.

Схоже, у «ЄС» серйозно зважили результати виборів у першому турі й зробили висновки: якщо у Львові розрив між Андрієм Садовим і Олегом Синюткою склав 8,99% , то у Сумах – різниця між голосами за Олександра Лисенка і Вадима Акпєрова –  29,5%. За такого розкладу Петро Порошенко вирішив не витрачати дарма сили і не їхати до Сум рятувати безнадійний рейтинг свого кандидата. Тим паче, що остання передвиборча поїздка екс-президента до нашого міста (24 вересня) очікуваного ефекту не дала.

Інше питання: навіщо взагалі було робити ставку на Вадима Акпєрова, якщо й раніше було відомо, що він не може похвалитися великою електоральною підтримкою?

Нагадаємо, за кілька днів до другого туру виборів мера Сум у команді Вадима Акпєрова незаконно використовують для агітації фото Джо Байдена, а рекламу кандидату у Фейсбуці оплачує безробітній депутат Сумської міськради Дмитро Лантушенко.    

4 листопада
3 листопада