16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня

Працівниця сільради з Краснопільщини допустила безпідставне витрачання півмільйона гривень

Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділу освіти сільської ради, службова недбалість якої призвела до безпідставного витрачання півмільйона гривень бюджетних коштів (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у серпні 2019 року між відділом освіти сільської ради та фізичною особою-підприємцем укладено договір на реконструкцію будинку культури в одному з сіл Краснопільського району. Наприкінці 2019 року, достовірно знаючи, що роботи по договору не виконані в повному обсязі, підприємець вніс неправдиві дані до офіційних документів. Складені акти виконаних робіт без перевірки об’єкта також підписали замовник та інженер з технічного нагляду. Відтак на рахунок підприємця перераховано 987 тис. грн. Однак відповідно до висновку судово-будівельних експертиз завищення вартості робіт складає 453 тис. грн.

Досудове слідство проведено слідчим управлінням ГУНП в Сумській області за матеріалами Управління стратегічних розслідувань у Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури. Діям фізичної особи-підприємця та інженера з технічного нагляду також надано правову оцінку.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело debaty.sumy.ua

4 листопада
3 листопада