Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Президент ФК «Суми» Геннадій Дем‘яненко полишив посаду заради політики

«Сьогодні, 24.06.21 рішенням Української асоціації футболу ФК «Суми» отримав професійний атестат, членство в ПФЛ, команду включено до складу учасників чемпіонату України з футболу серед команд клубів другої ліги сезону 2021/2022. Відповідне рішення оприлюднено на черговій ХХІХ Конференції Професіональної футбольної ліги України, що пройшла в столичному готелі «Русь». Зокрема, клуб виконав мінімальні вимоги УАФ щодо правових, кадрових та інфраструктурних критеріїв, установлених в Регламенті з атестації футбольних клубів ПФЛ України та одержав право брати участь в професіональних змаганнях з футболу серед команд Другої ліги. Водночас клуб успішно пройшов фінансовий аудит», – йдеться в повідомленні на офіційному сайті ФК «Суми».

Цю подію на своїй сторінці в Фейсбук емоційно прокоментував президент ФК «Суми», заслужений юрист України Геннадій Дем’яненко, повідомивши про свою відставку та її мотиви.

«Це сталося – ФК «Суми» отримав професійний статус. Попри все та незважаючи ні на кого. Це історичний момент, якого з нетерпінням чекала вся сумська футбольна спільнота. Можу сміливо констатувати – свою місію з повернення професійного футболу в Суми я виконав. Тепер з відчуттям здійсненого обов’язку маю право покинути посаду президента ФК «Суми». Не бажаю більше змішувати політику та спорт, ставити під сумнів загальноміську належність команди. Та й клуб отримав муніципальний статус, його діяльністю в подальшому будуть опікуватися міські чиновники», – поінформував Геннадій Дем’яненко.

«З гордістю відзначу, що ми пройшли нелегкий шлях від дитячо-юнацької команди до професійного клубу. В Сумщині ми завоювали всі можливі футбольні трофеї – чемпіона області, Кубок і Суперкубок, Кубок регіонів. На всеукраїнському рівні дійшли до чвертьфіналу Кубка і плей-оф чемпіонату. Ми довели, що Суми можуть і гідні мати якісний футбольний клуб. Хочу подякувати виключно всім футболістам, які грали за наш клуб протягом цих п’яти років. Надзвичайно вдячний всім тренерам, які були наставниками команди за час її становлення – Олегу Обозному, Ярославу Пєсоцькому, Сергію Страшненку, Валерію Куценку. Низький уклін персоналу, рідним. Особлива подяка – нашим уболівальникам і сумському фан-руху. Без їх потужної підтримки ми б не змогли цього досягти. Та й зараз їх підтримка потрібна клубу, як ніколи раніше!», – вдячно прокоментував вже екс-президент клубу.

Нагадаємо, що старт чемпіонату з футболу серед команд клубів Другої ліги Професійної футбольної ліги України сезону 2021/2022 запланований на 25 липня 2021 року.

В змаганнях приймуть участь 32 команди, розділених на дві групи по шістнадцять учасників. В групі «Б», разом із ФК «Суми» зіграють ФК «Кремінь» (Кременчук), ФК «Кристал» (Херсон), МФК «Металург» (Запоріжжя), ФК «Таврія» (Сімферополь), ФК «Енергія» (Нова Каховка), ФК «Яруд» (Маріуполь), ФК «Перемога» (Дніпро), ФК «Балкани» (Одеська область), ФК «Реал Фарма» (Одеса), ФК «Нікополь» (Дніпропетровська область), МФК «Миколаїв»-2, ФК «Скорук» (Дніпропетровська область), ФК «Кривбас»-2 (Кривий Ріг), ФК «Вікторія» (Сумська область) та СК «Полтава». Домашньою ареною сумчан буде стадіон «Ювілейний» у м. Суми.

Довідково. Професійний футбольний клуб «Суми» розпочав функціонування в Сумах у 2008 році. В квітні 2019 року органи правосуддя УАФ позбавили клуб професійного статусу, команда припинила існування. Рестарт сумської команди розпочався в березні 2020 року, коли футбольний клуб «Суми» було створено на базі ФК «LS GROUP». Останній був заснований у 2016 році фундаторами однойменної юридичної компанії, що входить до ТОП-100 провідних юрфірм України.

4 листопада
3 листопада