Вчора
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Прилади та ліки для онкохворих дітей Сумщини придбали за гроші, зібрані на акції

Два інфузомати і високовартісні медикаменти придбали для дітей сумської гематології. Зробили це за гроші, які назбирали під час десятої акції “До світлого дня – світлі вчинки”.

Напередодні Великодня її провела Сумська єпархія. Тоді для гематологічного відділення Сумської обласної дитячої лікарні зібрали 670 тис. грн. За словами завідувачки відділення гематології обласної дитячої лікарні Ліани Нікітенко, інфузомати дозволяють дотримуватися режиму хіміє- та антибактеріальної терапій. “Це дуже важливо в умовах нашого відділення. Вартість кожного апарату приблизно 80 тисяч гривень, наразі ми шукаємо спонсорів, щоб закупити системи до них. Вони недорогі, але їх потрібно багато щодня”, – говорить вона.

Ліана Нікітенко зазначає, що поки інфузоматами не користуються. “Уже знайшли волонтерів, які протягом найближчого тижня закуплять достатню кількість систем. Зібрали 20 тисяч гривень”, – зазначила завідувачка. За її словами, також у 2020 році втретє приєдналися Конотопська і Глухівська єпархії: вони зібрали 80 тис. грн. “Ми ведемо переговори про закупівлю двох антибіотиків, які дорого коштують: “Міранем” – оригінальний італійський і “Таспен”, – додала вона.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада