Вчора
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня

«Про інших піклувався більше, аніж про себе…» – нардеп Ігор Васильєв про Олександра Ємця

9 листопада 2020 року не стало Олександра Ємця – Заслуженого лікаря України, Почесного громадянина міста Суми, керівника сумської дитячої лікарні святої Зінаїди. Видатний сумський лікар помер від ускладнень коронавірусної хвороби. Він врятував так багато життів, а своє – не зміг…

І сьогодні, у сумні роковини, у сквері перед лікарнею, яку Олександр Михайлович очолював 23 роки поспіль, на його честь відкрили пам’ятний знак.

Рідні та близькі люди, колеги, друзі прийшли, щоб віддати данину пам’яті, згадати доктора Ємця та покласти до пам’ятного знаку квіти.

Серед них був також і народний депутат України Ігор Васильєв, за сприяння якого наразі будується реабілітаційний дитячий центр на базі лікарні святої Зінаїди.

«Ми всі знаємо, якою світлою, позитивною, енергійною людиною був Олександр Михайлович. Я познайомився з ним 2 роки тому і одразу зрозумів, що ми будемо друзями, бо з ним приємно було поговорити і про роботу, і про життя, і про головну його справу – лікарню, яку він створював упродовж років.

Багато хто працював і працює, докладаючи зусиль до будівництва реабілітаційного центру, але всі ми в цьому процесі – лише помічники, оскільки головним ідейним натхненником був він, все це – його ідеї й напрацювання.

Він умів говорити про складне – просто, щоб кожен одразу розумів, чому це потрібно робити, та яка користь з цього буде людям і місту.

Він завжди бажав всім здоров’я, і про інших піклувався більше, аніж про себе…», – поділився спогадами нардеп.

Людина жива, поки живе її справа та пам’ять про неї. Справа Олександра Ємця розвивається, лікарня – розбудовується, а його ідеї продовжують втілюватися у життя.

4 листопада
3 листопада