19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня

Провокація проти голови Путивльської ОТГ не вдалася

У Путивлі з тріском провалилася інформаційна провокація – електронна  петиція про відставку голови громади, на яку, очевидно, робили ставку недоброзичливці діючого мера. 

За два місяці, поки тривало голосування на сайті Путивльської міської ради, вона не набрала достатньої для розгляду підтримки  – з необхідних 300 голосів вийшло лише 170. Проголосувати міг кожен охочий, доступ для цього був абсолютно відкритим, однак результат розставив усе по місцях. Якби дійсно накопичилися масові претензії до керівника, цифри були б зовсім іншими. І вперше, з початку запровадження такої  форми електронних звернень громадян у місті, петиція відхилена.

Якщо ж брати до уваги юридичні тонкощі, то поняття “відставка голови” у діючому законодавстві України відсутнє. Натомість Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” чітко врегульовані питання дострокового припинення повноважень міського голови, зокрема, передбачене дострокове припинення сільського, селищного, міського голови шляхом відкликання з посади за народною ініціативою. При цьому рішення про проведення відповідного місцевого референдуму приймається сільською, селищною, міською радою як за власною ініціативою, так і на вимогу не менш як однієї десятої частини громадян, що проживають на відповідній території і мають право голосу. Зважаючи на перераховане, жодних підстав для розгляду відставки очільника Путивльської громади не було і немає.

Однак навіть попри юридичну нікчемність такої петиції, путивльський міський голова не став видаляти її із сайту міськради і пройшов це “випробування” більш ніж достойно. Малолюдне голосування за петицію показало, що насправді путивляни задоволені роботою очільника громади Костянтина Гаврильчука, який майже за три роки з часу обрання на посаду зміг виправдати сподівання людей. Під його керівництвом місто відновлюється після вторгнення російських військ і зміцнює лінію оборони, підготувалося до нового навчального року, подбавши про безпеку дітей, та продовжує реформування системи медичних закладів. Із нещодавніх вагомих досягнень – йому вдалося вдвічі збільшити надходження до бюджету від оренди комунального майна.

Ще до цього, мер дав чітко зрозуміти, що податки має платити кожен аграрій, який працює на родючій Путивльській землі. Своєю категоричною позицією він навіть викликав лють агробаронів – наприклад, минулого року, відома компанія, не отримавши поступок від керівника, замовила цілу інформаційну кампанію у ЗМІ, намагаючись його дискредитувати. Подібні атаки  лише довели, що Костянтин Гаврильчук обрав правильну стратегію відстоювання інтересів громади. Щодо інших противників міського голови на кшталт скандальної депутатки Ольги Бутової, то їх репутація говорить сама за себе.

Сам Костянтин Гаврильчук відреагував на  петицію позитивно, адже головне у ній – це голосування місцевих жителів.

«Мені приємно, що жителі Путивльської громади цінують мою роботу, а їхня підтримка залишається незмінною. Довіра людей додає сил і наснаги працювати ще краще, долати складнощі і рухатися вперед. Для мене важливо знати, що путивляни зі мною разом, схвалюють мої рішення і відкрито можуть ділитися своїми ідеями щодо подальшого розвитку громади»,  – зауважив мер.

Нагадаємо, на виборах 2020 року в Путивльській громаді кількість виборців складала понад 16 тисяч осіб. Тоді кандидатуру на посаду Путивльського міського голови Костянтина Гаврильчука підтримали майже 60% тих, хто брав участь у голосуванні.

4 листопада
3 листопада