Вчора
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня

Путивльська громада відстояла свою правду у суді проти агрокомпанії-мільярдера

Підприємство «Агріпорт Норд», яке відмовилося співпрацювати по соціальним угодам, програло позов до Путивльської міськради та втратило можливість обробляти понад 346 га землі.

Представники сільськогосподарського підприємства «Агріпорт Норд» (входять до однієї з найбільших аграрних груп в Україні «Агротрейд» з оборотом у мільярди гривень) намагалися звинуватити Путивльську громаду і особисто мера Путивля Костянтина Гаврильчука у протиправній діяльності, а також запустили інформаційну кампанію з дескридитації тільки за те, що останній намагався відстоювати інтереси власної громади.

Після цього агропідприємство пішло до суду і з тріском програло його. 28 серпня Сумський окружний адміністративний суд розглянувши у відкритому засіданні адміністративну справу поставновив: “У задоволенні адміністративного позову ТОВ “АгріпортНорд” до Путивльської міськради про визнання бездіяльності протиправною та зобовязання вчинити дії – відмовити”. На основі такого рішення Путивльська міськрада розірвала договір оренди землі з ТОВ «Агріпорт Норд», який було підписано ще наприкінці грудня 2010 року.

Зазначимо, що компанія має в обробітку сотні тисяч гектар землі, але вона не приймає відповідної участі у соціальних угодах, відмовляється підтримувати місцеві громади. І це – не зважаючи на надприбутки, які підприємство отримує в агросекторі. Нині на Путивльщині за рахунок реалізації соціальних угод діє “Соціальний автобус”, який безкоштовно підвозить людей, у тому числі й пайовиків ТОВ «Агріпорт Норд», яка для цього не дала жодної копійки. Також за рахунок коштів від соціальних угод здійснюється підвіз учнів, будівництво доріг місцевого значення, організація різних культурно-масових заходів, підтримка інвалідів та воїнів АТО. Усвідомлюючи значимість цього, більшість підприємств, які за видами своєї діяльності не такі масштабні як ТОВ «Агріпорт Норд», залюбки долучаються до розвитку територій.

Голова Путивльської ТГ Костянтин Гаврильчук зазначив, що позов від недобросовісної агрофірми об’єднав громаду у протистоянні глобальним корпораціям, таким як «Агротрейд», по відстоюванню інтересів місцевих жителів.

“Бізнес, який працює у путивльському краї, з розумінням має ставитися до наших потреб. Земля – одне з найбільших наших багатств, і ми б хотіли, щоб вона приносила максимальний економічний ефект людям, які тут живуть”, – зазначив очільник Путивльської ТГ Костянтин Гаврильчук.

Він висловив переконання, що ситуація з агропідприємством стане знаком для інвесторів, що треба нормально працювати, прислухатися до людей, а не винятково перейматися власною вигодою.

4 листопада
3 листопада