Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня

Реакція сумчан на махінації директора 5-ї лікарні Петренка

Великий резонанс серед сумчан викликала скандальна розповідь  члена наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України Віктора Бобиренка про те, як директор  КНП “Клінічна лікарня №5” В’ячеслав Петренко провертає махінації у стінах ввіреного йому медзакладу. Зокрема, зазначалося, що керівник, якому вже пішов восьмий десяток, буквально “обдирає” своїх пацієнтів: створює такі умови, щоб вони йшли лікуватися до його платної приватної клініки, замість того, щоб отримати безкоштовне якісне лікування у державній установі.

«Заходиш до лікаря. Там тобі кажуть: ми можемо таке і таке вам запропонувати по лікуванню. Але довго. Зайдіть через місяць.

Або вже зараз можете піднятися на 7-й поверх в приватний СлавМед (Славина Петренка медицина) і там вам за ваші гроші все зроблять.

Але задорого. Ну і якщо ви хочете по-багатому ви з комунального закладу потрапляєте в приватний Усі все знають, але чувак вже років тридцять так робить бізнес», – писав Бобиренко у своєму пості в Фейсбуці.

У численних коментарях до публікації жителі Сум стали ділитися своїми історіями з подібним гірким досвідом, обурювалися нахабністю і ненаситністю директора лікарні пана Петренка і задалися питанням: скільки ще можна терпіти таке свавілля? Ми зробили підбірку найбільш влучних дописів із цього приводу, щоб продемонструвати, наскільки збурилися сумчани.

«В кожному місті є свій гоголівський герой і своя недоторкана калюжа в центрі міста» – коментує Тарас Пушкар.

«Прям думки наші озвучили, пане Вікторе! Свіженький приклад. Повела куму у 5 поліклініку до кардіолога. Все чудово. Реєстратура , лабораторія – такі всі ввічливі. Ендокринологи привітні і можно потрапити хоч сьогодні на прийом. Але , однесеньке але: Узі серця у районній через місяць, Узі щитовидної залозі також через місяць у районній а якщо хочете швидше , так ноу проблєм – на 4 поверх Славмед. Щодо керівництва поліклініки, то помиляєтеся скоротити знадобиться не лише бухгалтерів а і заступників, і ще багато начальників… У районній там все кипить і ворушиться, а в 5 – стабільно і без змін…» – ділиться Лідія Горденко.

«Я в шоці, наскільки вся ця гнила система вкоренилася!» – не стримує емоцій Ірина Фольтин.

«Була прекрасна 5 лікарня, багатопрофільна, поки не прийшов головним лікарем Петренко і все закрутилося. Почав з ” своїх” аптек і далі й далі… Найкращі лікарі- спеціалісти порозбігались в інші лікарні і не тільки лікарі. І НІХТО його не може прибрати, такий “” нєзамєнімий””» – обурюється Ольга Федорченко.

«Ще при Ющенку він був доларовим мільйонером, внукам на дні народження квартири дарував…» – пригадує Андрій Левченко.

«Мені теж цікаво дізнатись, коли бізнес на базі комунального закладу перестане діяти» – запитує Ірина Кочура.

4 листопада
3 листопада