Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Рейдери намагаються заблокувати роботу Сумського НВО і зривають виплату заборгованості перед заводчанами

У подіях, які відбуваються останнім часом навколо Сумського НВО, керівництво заводу однозначно вбачає спробу рейдерського захоплення. Про це йшлося сьогодні, 26 травня, під час прес-конференції у готелі “Ювілейний” за участі представників АТ “СМНВО-Інжиніринг”.

За їхніми словами, влада, прокуратура і державна виконавча служба створили таку ситуацію, що підприємство, навіть маючи необхідні кошти, не зможе виплатити заборгованість із заробітної плати перед заводчанами. Річ у тому, що державні органи заблокували рахунок, відкритий спеціально для погашення боргів.

Нагадаємо, керівництво СНВО розробило детальний план, за яким поетапно мали відбуватися розрахунки із працівниками, і підкріпило його фінансуванням – власними коштами, інвесторськими та вирученими з продажу майна заводу. Однак тепер через спрямовану дискредитаційну кампанію, направлену проти генерального директора АТ “СМНВО-Інжиніринг” Володимира Лукяненка, люди можуть так і не отримати зароблене, а подальша доля самого підприємства залишається невизначеною.

Юрист Денис Бугай пояснив, що жодних збитків для заводу від продажу готелю «Ювілейний», про які заявляє прокуратура, не було. Навпаки, гроші від реалізації майна за завіреною нотаріусом угодою йдуть на СНВО, завод витрачає їх на обладнання, виплачує заробітну плату. Саме через відсутність збитків внаслідок проведення операції з продажу і не проводилася експертиза, передбачена законодавством у разі вчинення економічного злочину.

«Для того, щоб створити резонанс щодо цієї справи, щоб створити тиск, слідчий штучно привязує до цих подій керівника Володимира Матвійовича Лукяненка. Слідчий доходить до крайнощів, приписуючи йому злочинну діяльність. Як вінець цього усього – обрання величезної застави для Володимира Матвійовича у розмірі 20 мільйонів гривень. Така застава є абсолютно безпідставною і незаконною, це виходить за рамки просто розумного, а не лише за рамки Закону», – зазначив юрист.

Правозахисник повідомив, що у рамках закону максимальна сума застави мала бути 300 тисяч гривень, але чомусь суд обрав саме 20 мільйонів.

«Якщо ви промоніторите роботу усієї судової системи Сумської області, ви ніколи такої цифри не почуєте. Якщо така цифра приймається, у цьому є певна зацікавленість сторонніх осіб. Не враховуються ні вік, ні професійні досягнення Володимира Матвійовича, і обирається така величезна застава. При цьому жодної повістки керівнику не вручалося, немає жодного факту, щоб він перешкоджав слідству чи не співпрацював із слідством», – наголосив Денис Бугай.

Юрист також додав, що подібні застави він зустрічав тільки у київських судах, коли йшлося про корупцію і розкрадання державних коштів із бюджету.

Також Денис Бугай зазначив, що у справі Володимира Матвійовича, про якесь розкрадання бюджетних коштів взагалі не йдеться – на таку підставу навіть заангажовані праоохоронці не пішли. 20 мільйонів застави обрали для того, щоб ці кошти були заморожені на роки, поки триватиме юридична справа. Як наслідок, такі дії призведуть до зриву контрактів, невиконання зобов’язань перед контрагентами і далі – штучне банкрутство. Після цього вже ніхто не працюватиме над тим, щоб поновити роботу заводу. Однак Володимир Лук’яненко не пішов по цьому сценарію, який намагалася йому нав’язати влада та її кукловоди-рейдери, і робить все можливе для розблокування роботи СНВО, а розмір самої застави наразі скасовується у суді.

4 листопада
3 листопада