Вчора
17 вересня
14 вересня
13 вересня
12 вересня
11 вересня
10 вересня
7 вересня
6 вересня
5 вересня
4 вересня
3 вересня
2 вересня
30 серпня
29 серпня
28 серпня
27 серпня

RGM group: Будуємо укриття – дбаємо про безпеку сумчан

Група компаній RGM group розпочала будівництво сучасного укриття для цивільного захисту населення в м. Суми, розрахованого на 500 осіб. На старт будівельних робіт до Дня будівельника завітав Голова Сумської ОВА Володимир Артюх. 

Як зазначив очільник області під час закладення символічної капсули на початок будівництва, зведення такої захисної споруди – вкрай важливий проєкт для обласного центру і для одного з мікрорайонів, де не вистачає належних укриттів. Також це важливо для школи, на території якої ведуться будівельні роботи, адже через відсутність захисної споруди діти мусять навчатись лише дистанційно. 

За словами директора Групи компаній RGM group Ігоря Ларченка, дане протирадіаційне укриття буде заглиблене аж на 2,3 м від поверхні землі з висотою приміщень 2,7 м. На об’єкті вже виконані роботи з облаштування найнижчого шару бетону, який на часі облаштовується геотекстилем, найближчим часом відбудеться заливання монолітної плити бетону товщиною 800 мм. 

«Загалом проєктом передбачено спорудження сучасного підземного укриття, яке забезпечить надійний захист для 500 осіб. Укриття матиме приміщення для переховування учнів школи та дорослих, санвузол, санітарно-гігієнічне приміщення з зоною душу, приміщення загального користування, тренажерну залу та інші необхідні кімнати. 

Цей проект є надзвичайно важливим для безпеки нашого міста та його мешканців. RGM group пишається можливістю зробити свій внесок у створення безпечного середовища для дітей та дорослих», – наголосив Ігор Ларченко. 

Нагадаємо, що для реалізації проєкту будівництва захисної споруди з державного бюджету виділили понад 56 мільйонів гривень освітньої субвенції, ще 42 мільйони гривень спрямувала Сумська громада. Завершення будівництва укриття на території сумської школи планується у другому кварталі 2025 року.  

4 листопада
3 листопада