Вчора
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Роман Грищенко у День усиновлення привітав усіх, хто здійснює заповітну дитячу мрію – мати люблячу родину

Щороку 30 вересня  Україна відзначає День усиновлення.

Багато родин на Сумщині відкривають свої серця дітям, які потребують допомоги. Саме завдяки таким людям область впевнено впроваджує реформу деінституалізації, прагнучи, щоб діти, незалежно від обставин, росли й виховувалися у сім’ї.  День усиновлення – це свято дітей, які отримали люблячих і турботливих батьків.

З нагоди Дня усиновлення дякую усиновлювачам, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам та батькам-вихователям за родинне тепло, турботу і затишок, який вони дають дітям, за вагомий внесок у реалізацію права дитини на виховання в сім’ї. Усі ви здійснили найзаповітнішу дитячу мрію – мати родину!

Всього на території Сумської області функціонує 30 дитячих будинків сімейного типу та 144 прийомні сім’ї. До цих сімейних форм виховання у нас влаштовано 474 дитини.

Причетними до процесу усиновлення є служби у справах дітей області. Це ті люди, які щодня бачать і сльози горя, і радість щастя, це ті люди, які розуміють, наскільки важливим для процвітання України є виховання дітей у люблячій родині!

У Сумській області протягом трьох останніх років усиновлено 103 дитини з числа сиріт та позбавлених батьківського піклування. З них, незважаючи на карантинні перешкоди, у цьому році усиновлено 21 дитину.

Бажаю всім благополуччя, взаєморозуміння, теплоти і любові. Нехай в оселях завжди лунає щасливий дитячий сміх, хай діти зростають успішними і впевненими у завтрашньому дні. Держава впроваджує необхідні зміни задля забезпечення права кожної дитини на виховання в сім’ї.

З повагою

Голова Сумської обласної

державної адміністрації                                                     Роман ГРИЩЕНКО

4 листопада
3 листопада