Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Роменський міський голова, наче страус, сховався від можливостей розвивати свою громаду

На запрошення народного депутата від Сумщини Максима Гузенка (партія “Слуга народу”), сьогодні, 23 березня, на Сумщину завітали заступник Міністра з розвитку громад та територій України Іван Лукеря, голова підкомітету Верховної Ради України з питань адміністративно-територіального устрою Віталій Безгін та виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан. Метою візиту були зустрічі з головами громад, збір їхньої проблематики та огляд об’єктів «Великого будівництва».

“Робочу поїздку розпочали з міста Ромни, де відвідали два стратегічних об’єкти, які активно ремонтуються у рамках проєкту «Велике будівництво». Це Роменська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 та Роменська центральна райлікарня, а саме — відділення екстреної медичної допомоги, будівельна готовність якого наразі становить 98%!

Далі у програмі візиту був Недригайлівський район. У селі Хоружівка ми провели плідну зустріч із представниками органів місцевого самоврядування області. У форматі питання-відповідь обговорили досягнення, проблеми і перспективи розвитку реформи децентралізації. Серед пріоритетних питань — нестача коштів у сфері охорони здоров’я, ПДФО, ДФРР, земля, розгортання мережі ЦНАПів. Після відвідали Недригайлівську спеціалізовану ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка також реконструюється в рамках “Великого будівництва”.

Останнім на маршруті став обласний центр, де ми провели нараду з головою Сумської облдержадміністрації щодо бачення подальшого розвитку нашої області.

Дякую всім, хто взяв участь у сьогоднішніх заходах, за продуктивний день і співпрацю! Рухаємося далі”, – розповів про насичену поїздку Максим Гузенко.

Київські гості залишили позивні відгуки про свій плідний візит на Сумщину. Щоправда, одна річ їх дуже здивувала – це поведінка міського голови Ромнів Олега Стогнія, який потрапив у крісло мера від партії Андрія Деркача “Наш край”. Посадовець, будучи першою особою міста, не з’явився на зустріч із представниками законодавчої та виконавчої влади, які завітали до Ромнів. Тим самим він просто прогінорував можливість пролобіювати важливі для міста питання, у тому числі фінансування місцевих соціально-важливих об’єктів.

“З цікавого позитивного: у Недригайлівській громаді створено Центр Сприяння Розвитку Громад, як точка обміну досвідом лідерами місцевого самоврядування. З негативного: про який розвиток Роменської громади можна говорити, якщо голова громади не вважає за необхідне зустрітися із заступником міністра, депутатами, заступником голови ОДА, головою РДА, які відвідують об’єкти в його громаді? 🤷 Не вважає за необхідне обговорювати розвиткові і соціальні проекти. Дно”, – написав у Фейсбуці Віталій Безгін.

4 листопада
3 листопада