Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Шосткинець двічі намагався відкупитися від відповідальності за керування трактором у стані сп’яніння

Житель Шостки двічі, протягом тижня, пропонував співробітникам групи реагування патрульної поліції гроші за непритягнення його до адміністративної відповідальності. В обох випадках правоохоронці задокументували ці факти і відкрили стосовно чоловіка кримінальне провадження.

Перший випадок стався на минулому тижні. Під час нагляду за дорожнім рухом поліцейські побачили трактор, який рухався з порушеннями Правил дорожнього руху. Правоохоронці вирішили перевірити водія і зупинили вищевказаний транспортний засіб.

За кермом сільгосптехніки знаходився 35-річний житель Шостки, який перебував в стані алкогольного сп’яніння. Останній не заперечував своєї провини, проте від проходження тесту на алкоголь відмовився.

Під час складання на чоловіка адміністративного протоколу за ознаками ст. 130 КУпАП «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції», останній запропонував стражам правопорядку 500 гривень неправомірної вигоди за не притягнення його до відповідальності. Правоохоронці кілька разів попередили правопорушника, що за цю пропозицію передбачена кримінальна відповідальність, втім той наполягав.

На місце була викликана слідчо-оперативна група поліції, яка задокументувала цей факт.

За кілька днів ситуація повторилася: той же водій, на тому ж транспорті і знову в стані алкогольного сп’яніння. Алкотестер цього разу зафіксував 2,4 проміле алкоголю, що у 20 разів перевищує норму. За «вирішення питання» правопорушник запропонував поліцейським 4 000 гривень неправомірної вигоди.

Правоохоронці знову попередили чоловіка про кримінальну відповідальність, проте той став вмовляти їх узяти гроші.

На місце була викликана слідчо-оперативна група поліції. Факт був задокументований та за ним відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до чотирьох років.

4 листопада
3 листопада