Вчора
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Шосткинська ведуча організувала онлайн-проєкт по схудненню на карантині

Світова пандемія і карантин перевернули все до гори дриґом. Зміни відчув кожен, самоізоляція особливо боляче вдарила по приватним підприємця. Ведуча свят Наталія Обуховська повністю була позбавлена заробітку майже на три місяці, але замість того, щоб клясти долю і COVID-19 організувала онлайн проєкт по схудненню, який став успішним не лише для неї, а й для його учасниць, пише shostkanews.city.

Наталія приїхала в Шостку з родиною у 2009 році. За освітою вона, як і її чоловік Ростислав театральний режисер (вони випускники Харківської академії культури). Родинною справою – розважати людей — почали займатися через рік після переїзду на малу батьківщину чоловіка. Наталія придбала книжку «На допомогу тамаді» і написала свій перший весільний сценарій, керуючись власним баченням ідеальної весільної вечірки. Розмістила оголошення в газеті — й все почалося.

«Я тоді й зараз – це дві різні ведучі. Я намагаюсь, щоб усе було яскраво, сучасно, весело. Мені завжди щастить на молодят», — каже жінка.


Щоб бути у тренді, Наталія постійно удосконалює свої навички ведучої, відвідує семінари та форуми по івент-менеджменту (організації незабутніх свят). Коли оголосили карантин, було не зрозуміло, як довго триватиме заборона на усілякі масові заходи. Жінка зізнається, що на весну було заплановано близько 20 заходів: ювілеї, випускні вечори у школах і садочках, весілля, корпоративи, дні народження, міський захід, який вони разом з чоловіком проводять щорічно на День захисту дітей. І це тільки ті, що вже були замовлені. Ще частина, як завжди, з’явилися за тиждень.

Для родини проведення свят було єдиним джерелом доходів, тому коли плани поступово почали руйнуватися і важко було прогнозувати подальший хід подій, Наталія засмутилась, але в паніку впадати не стала — не така в неї вдача. Так вийшло, що початок карантину збігся у часі з закінченням онлайн Київської школи дієтології.

«Я для себе вирішила осягнути цю науку і досконало розібратися у цьому питанні», — поділилась героїня історії.

П’ять років назад Наталія схудла на 58 кілограмів, зі 120 до 62.

«Можливо я важила і більше, але після 120 кіло просто перестала ставати на ваги»,  — згадує Наталія.

За останні роки вага частково повернулась і дійшла до 76 кілограмів, саме тому і виникла потреба вивчити принципи правильного харчування.

— Мені важливо було знати, що їсти зранку, а що ввечері та що з чим можна поєднувати.
Режим самоізоляції вивільнив багато часу й усе спілкування перейшло в онлайн і так збіглося, що деякі знайомі почали цікавитись, як Наталія свого часу позбулась половини себе. Саме тоді й прийшла думка, що власним досвідом можна ділитись не просто розповідаючи історію, а й допомагаючи іншим. Наталія приятелювала з Ларисою Єрьоменкою, яка мала теж свій досвід прощання із зайвими кіло, тож дівчата вирішили створити свій онлайн-курс по схудненню.

Я розуміла, що більшість людей знаходяться під час самоізоляції у постійному стресі й пересуваються виключно у межах квартири від дивана до холодильника

Наталія дуже любить карантинний жарт: «З карантину вийдуть тільки ті, хто пролізе у двері». Особливо цей вислів став актуальним, коли стало зрозуміло, що сидіти по домівках ми усі будемо довго. Наталка запропонувала Ларисі поєднати її спортивний досвід та її набуті знання у дієтології. Так з’явився онлайн-проєкт «СтройКа». Така назва пояснюється просто — це будівництво власного тіла за допомогою правильного харчування і фізичних вправ. З «СтройКи» виникла ще одна назва — «Жиротопка», головний принцип якого закладений у самій назві. Оскільки через карантин доступ до спортзалів був закритий, вони розробили програму роботи з власним тілом, куди увійшли й боді-флекс, і кардіонавантаження, і робота з усіма групами м’язів.


У Фейсбук та Інстаграм створили сторінки, показали свої світлини до та після схуднення і запропонували усім охочим худнути разом. Так, у кінці березня сформували першу група учасниць. Курс складався із трьох тижнів і вартував 500 гривень. До них приєднались дівчата з інших міст — переважно усі наречені, з якими вона працювала, а також колеги по івент-цеху. Долучились мешканки Києва, Чернігова, селища Вороніж, Жашкова, Броварів, Харкова та навіть з Німеччини. У групі в середньому 20-25 учасниць. У телеграмі створили власний час, куди Наталія скидала щотижневе меню, давала поради, що як і з яких інгредієнтів готувати, виставляла фото. Дівчата звітували, скидаючи фото своїх сніданків, обідів, вечері та перекусів. Лариса записувала тренування, давала поради, як правильно виконувати.


Нині вже формується 6 група учасниць, багато хто з дівчат не обмежуються одним курсом тренувань, адже бачать конкретні результати роботи, зменшується об’єм тіла, знижується вага. Рекорд проєкту «СтройКа» — за два місяці дівчина скинула 20 кілограмів, ще одна учасниця позбулась 10 кіло. Вік учасниць різний — від 20 до 60 років. Панянки відмічають, що у них нормалізувався тиск та рівень цукру.

Зміни, які надихають

Організатори проєкту надають дівчатам психологічну підтримку, адже добре розуміють їх проблеми по боротьбі із зайвими кіло.

«Не завжди близькі люди можуть підтримати, починають нас жаліти, вмовляють з’їсти щось солодке, говорять, що ти й така мені подобаєшся, це звісно через велику любов», — каже жінка.

Зараз карантин значно послабили і частина учасниць з онлайну перейшли до живого спілкування. Зустрічаються на стадіоні, проводять тренування.

Наталія зізнається, що «СтройКа» допомогла не лише їй триматись фінансово, а й не збожеволіти на карантині, постійно спілкуватися, шукати однодумців. Нині найбільшу радість їй приносять саме результати учасниць, коли вони починають вірити у себе і свої сили, коли у них починають сяяти очі.

— Звісно був певний острах, як виправдати надії тих, хто в тебе повірив. І коли бачиш результати нашої спільної роботи — це окрилює і надихає. Все починається з думок.

«Створіть щастя у своїй голові, і воно обов’язково стане реальністю» — говорить Наталія.

Дівчата нині працюють як онлайн, так і наживо зі своїми клієнтками.

Наталія повертається до своїх улюблених свят, але новий формат роботи разом із Ларисою Єрьоменко кидати не збирається, адже він довів свою результативність.

— Карантин – це не привід впадати у відчай, це час самовдосконалення і пошук нових можливостей, доведено онлайн-проєктом «СтройКа».

Джерело: debaty.sumy.ua

4 листопада
3 листопада