Вчора
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня

Скандал на конкурсі по електронному квитку в Сумах. Влада тягне “свою” фірму!

Здавалося б,  влада Сум вирішила запровадити в місті гарну сучасну ініціативу — створити електронний квиток для громадського транспорту, що дозволило б сумчанам перейти від готівкової форми розрахунку до безготівкої. Тобто у кожного буде електронна карта, яку можна поповнити у банку, наприклад, на 100 грн, і потім розраховуватися нею прямо у транспорті, приклавши її до відповідного пристрою. Все просто і швидко, а головне – буде реальний моніторинг пасажиропотоку прямо в онлайн режимі!

Однак, навіть таке гарне починання перетворилося в нашому місті на звичайний фарс. Інакше як можна пояснити ситуацію, коли до конкурсу не допустили компанію-лідера таких послуг у нас в країні (і навіть за кордоном), натомість залишивши тільки одну фірмочку, яка не спромоглася навіть по-людськи зробити презентацію!…

Ось якого листа до редакції сайту “Сумські дебати” направив директор так демонстративно проігнорованої сумською владою компанії Артем Тарасенко.

Привіт сумчани!

Я, Артем Тарасенко, директор ТОВ «Чернігівська транспортна компанія», однієї з тих компаній, що намагалися взяти участь в конкурсі на електронний квиток у комунальному транспорті Вашого міста Суми.

Те, що відбулося, здається просто нереальним. Якийсь “беспрєдєл по-Сумськи”.

Конкурс відбувся 29.06. Сьогодні 01.07, вже пройшло 2 доби, а я не можу прийти до тями, емоції переповнюють.

Подали ми документи на конкурс. 23-го конкурсний комітет мав прийняти рішення про допуск чи недопуск до конкурсу претендентів. Тиша. Телефонуємо туди, щоб дізнатися про результат. І що? Відповідальна в відрядженні! Коли буде – лише в день конкурсу! Ніхто не заміняє і крім неї нічого ніхто не знає. Де начальник відділу транспорту – теж у відрядженні. Звісно, теж до дня конкурсу. Хто виконує обов’язки начальника? – не знаю, і це не має значення, ніхто крім них Вам не надасть інформацію.

Взагалі таке можливо?

Потім рекомендують перевірити електронну пошту, типу нам туди прислали інформацію чи допущені ми. В пошті! В спамі! Знаходжу лист наступного змісту, дослівно: Інформуємо, що за результатами поданих у конверті 1 документів прийнято рішення про недопуск до участі у конкурсі 29.06.2021. Витяг з протоколу буде надано за вашим письмовим зверненням. Ні підпису від якої організації ця відповідь, ні хто відповідальний за цю відповідь, ні назви конкурсу.

Що це взагалі за фігня така?!

Пишу офіційний запит про надання інформації, відправляю. У відповідь тиша. Вирішуємо все таки їхати на конкурс зі своїм партнером Олегом Терлецьким, директором ТОВ «Сімбол Транспорт», що є власником технології електронного квитка, котрий ми пропонуємо Сумам. До речі, електронного квитка, що успішно функціонує в 13 містах України, а ще в Молдові та Узбекистані!

І що ж. 29.06 з’являємся у визначеному місці у визначений час, де має відбутися конкурс. Виявляється, перенесли на іншу локацію, спочатку ніхто не зізнається куди. Врешті знаходимо.

І що ми бачимо! Сидить претендент від Консорціум «Астек»! Виявляється єдиний, кого допустили до участі з 4-х поданих пропозицій. Всі інші відхилені, як нам люб’язно погодились уже озвучити на конкурсі, по критерію 11 (відсутність сертифікату), який, варто зазначити, не має жодна компанія, що впроваджує електронний квиток в жодному з міст України, бо технологія і принцип функціонування електронного квитка цього просто не вимагають, від слова зовсім!

Представник Консорціум «Астек» пояснює на пальцях, яким буде електронний квиток у Сумах на найближчі роки. Без презентації, без жодного приладу, без демонстрації роботи програми. Нема нічого, абсолютно. Натомість ми готові були презентувати свою пропозицію, привізши все необхідне обладнання. Намагаємося показати це хоча б журналістам, оскільки членам конкурсного комітету – нецікаво, але нам кажуть, що в залі відсутні розетки. В коридорах вони теж знеструмлені.

Що це взагалі таке? ЯК ТАК!

Ще 3 години після презентації конкурсний комітет щось там типу обговорює. Підтримують пропозицію від Консорціум «Астек». На наше прохання надати витяги з протоколів – робочий час закінчився.

Електронний квиток в громадському транспорті! Питання, що стосується життя всього міста на майбутні декілька років. І? Всім пофіг, здається… Прямої трансляції засідання нема. Інформація суха тільки на офіційному сайті Сумської міської ради про успішне проведення конкурсу. Ніяких інших статей та сюжетів поки нема. Наче нічого і не було.

4 листопада
3 листопада