Вчора
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Скільки людей на Сумщині змінили прізвища з початку року?

З початку 2020 року органами державної реєстрації актів цивільного стану на Сумщині було видано 127 свідоцтв про зміну імені. Здебільшого громадяни змінювали прізвища, повідомила  начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірина Свистун.

«Присвоєння прізвища, власного імені та по батькові проводиться одночасно з державною реєстрацією народження та визначенням походження дитини.  Разом з тим, громадяни, керуючись власними мотивами, можуть з 16 років (з 14 – за згодою батьків) змінювати своє ім’я. Насправді причин у громадян безліч: хтось хоче повернути «родове» прізвище, хтось отримати «королівське», а деякі прагнуть, щоб ім’я приємно звучало англійською»,  — зазначила посадовиця.

Цікаво, що законодавство не обмежує українців у кількості процедур щодо зміни імені. Головне, щоб часте оновлення не принесло зайвого клопоту, адже разом з іменем прийдеться змінювати і всі документи – паспорт, номер облікової картки платника податків, закордонний паспорт, водійське посвідчення, документи про освіту, медичну картку тощо.

Джерело http://debaty.sumy.ua/news/skilki-lyudej-na-sumshhini-zminili-prizvishha-z-pochatku-roku

4 листопада
3 листопада