25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Стали відомі подробиці поїздки жителів Лебединщини до Верховної Ради

Делегація з Лебединщини повернулася з Києва, де вчора, на засіданні Уряду та підкомітету ВРУ з питань адміністративно-територіального устрою вирішувалася доля Лебединської міської об’єднаної територіальної громади.

Вся Лебединщина затамувала подих в очікуванні новин зі столиці, адже ситуація навколо приєднання нашої громади до одного з районів Сумщини хвилює, напевно, кожного з нас.

Зокрема, інтереси Лебедина та Лебединського району відстоювали наші делегати разом з очільником Сумської ОДА Романом Грищенком та нардепом Миколою Задорожнім. Всі вони, аргументуючи позицію громади, наполягали на приєднанні Лебединщини саме до Сумського району.

На даний момент з впевненістю можна констатувати, що сьогодні проєкт у якому Лебединський район приєднається до Охтирського не затвердили! Це хороша новина. Але розслаблятися ще занадто рано, адже це лише проміжний успіх.

До чергового обговорення нашого питання підкомітет ВРУ з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування повернеться наступного тижня.

А поки голова губернатор Сумщини пообіцяв вже в найближчу неділю відвідати Лебедин разом з Міністром Кабінету Міністрів України Олегом Немчіновим, щоб особисто подивитися як живе наша громада та переконатися, що місце Лебединщини у Сумському районі.

Джерело: Лебединська міська рада

 

4 листопада
3 листопада