16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня

Сталі відомі результати обласного конкурсу «Stop COVID-19»

У конкурсі, що започаткований за ініціативою голови Сумської  облдержадміністрації Романа Грищенка, взяли участь 23 індивідуальні і колективні проєкти у п’яти номінаціях.

Директор обласного департаменту освіти і науки Вікторія Гробова зазначила, що цей конкурс активно підтримала наукова спільнота, участь взяли всі заклади вищої освіти. На конкурс було подано 23 проєкти у 5 номінаціях. Автори проєктів запропонували власні шляхи вирішення проблеми: розроблення стартапів, створення банку ідей для боротьби з пандемією СOVID-19, узагальнення та поширення досвіду роботи щодо боротьби з пандемією.

«Всі роботи дуже цікаві та актуальні. Ми сподіваємося, що ними зацікавляться інвестори», – сказала Вікторія Гробова.

Усі конкурсанти отримали сертифікати учасників, а найбільш ефективні ідеї та рішення щодо вирішення проблем, спрямованих на боротьбу з поширенням коронавірусу в Україні, – дипломи. Переможців привітав голова Сумської облдержадміністрації Роман Грищенко.

У номінації «Стоп коронавірус» переміг Сумський державний університет, кафедра інфекційних хвороб з проєктом «Особливості роботи медичних працівників під час пандемії COVID-19». Автор Оксана Чемич.

У номінації «Економіка» переможцем став Сумський національний аграрний університет з проєктом «Створення стад худоби з генотипом А2А2 та Бета-казеїном з метою забезпечення молоком А2 пацієнтів із супутнім захворюванням на СOVID-19». Автор Юлія Павленко.

У номінації «Медіа і комунікації» переміг Сумський державний педагогічний університет ім. А.С Макаренка з проєктом «Розробка інтерактивного квесту «Квартал безпеки онлайн в умовах карантину і протидії захворюванню СOVID-19». Автор Ганна Заїкіна.

У номінації «Освітні інновації» кращим став Сумський державний університет з проєктом «Розроблення освітньої фізико-математичної гри «Марс чекає». Автор Світлана Тарасенко.

І у номінації «Юридична практика» перемогу отримав Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ з проєктом «Навчально-тренувальний полігон для відпрацювання навичок протидії біологічним загрозам». Автор Наталія Дуравкіна.

Джерело: debaty.sumy.ua

4 листопада
3 листопада