Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Стало відомо, чому Валерій Волков склад депутатські повноваження

Обраний у 2020 році до Сумської обласної ради Валерій Волков був одним із лідерів місцевого парламенту. До його думки та позиції прислухалися і в керівництві Сумської ОДА, завдяки чому вдалося відстояти для путивлян багато важливих питань. 

У лютому 2023 році Валерій Валентинович раптово пише заяву про складання депутатських повноважень. Чому так сталося, ми поцікавилися безпосередньо у нього:

– У мене для цього було кілька причин, – розповідає екс-депутат. – Почну із особистого. Раніше я цю тему не піднімав, адже вважав, що у людей і без моїх жалів вистачає проблем. Але оскільки мають бути дані відверті відповіді, то розповім усе як є.

У мене в серці три металеві стенти, я знаходжуся на постійному невідкладному обліку в клініці міста Ессен (федеральна земля Північний Рейн — Вестфалія, НІмеччина). Мене в разі ускладнення приймають як невідкладного. Будь-яке зволікання при серцевому нападі для мене є загрозою життя. В таких випадках раніше терміново вилітав до Німеччини. Наразі ж, через відсутність авіасполучення, намагаюся так побудувати свій робочий план, щоб враховувати такі обставини. Крім цього, прийняття Закону про заборону депутатам виїжджати за кордон, ще більше ускладнило для мене виїзд. Так, мене б випустили, але коли кожна година і навіть хвилина важлива – то краще поступитися певними політичними амбіціями і не спокушати долю…

Другою важливою причиною, стала моя робота, як керівника сільськогосподарського кооперативу “Ярославна”. Після російського вторгнення ми втратили багато маркетингових комунікацій – значною мірою довелося починати цю справу “з нуля”, щоб отримати і нові ринки збуту, і нових партнерів, а головне зберегти колектив, а також підтримку для нашого рідного Путивля. У цьому напрямку була проведена велика робота, ще більше нам доведеться зробити. Для всього потрібен час і тоді постає питання – можна бути гарним політиком, але при цьому занедбати своє підприємство, а можна стати гарним бізнесменом, але неналежним чином виконувати свої депутатські обов’язки. Довелося обирати і я свій вибір зробив.

Уже маємо гарні результати – вперше налагоджено логістику експорту з Путивля майже у всі країни Європи. Особливо тісно наразі співпрацюємо із Угорщиною, Румунією, Болгарією. Звичайно, для такої роботи мені багато  доводилося бувати в Західній Україні, звідки часто виїжджав у справах за кордон.

2022 рік для нас, як і для всієї держави, був надзвичайно складний, але кооператив “Ярославна” все одно займає з великим відривом перше місце по сплаті податків до бюджету Путивльської громади. І я докладаю максимум зусиль, щоб зберегти таку нашу підтримку. Звичайно, якщо просто сидіти на місці і чогось чекати – то нічого не буде – тому і шукаємо можливості для самореалізації, а не причини чогось не робити. Так складніше, але по-іншому я не можу.

4 листопада
3 листопада