Вчора
15 травня
13 травня
11 травня
7 травня
6 травня
1 травня
30 квітня
29 квітня
25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня

Стало відомо, скільки коштує сироватка від ботулізму, яка врятувала життя хворому з Глухова

На Сумщині за останній тиждень зареєстрували два випадки захворювання на ботулізм. Сироватка для лікування цієї інфекції востаннє надходила в область 2019 року. Нині залишилось три дози, повідомила головна інфекціоністка області Ірина Троцька.

У жительки Ромен виявили ботулізм. Діагноз встановили за клінічними ознаками. Жінка лікується в районній лікарні міста. Лабораторно діагноз не підтверджували, розповіла Ірина Троцька. “Хвора звернулася на 10 добу після початку захворювання, коли весь токсин всмоктався у тканини організму, його практично не можна знайти в крові шляхом біологічної проби. Ця хвора вживала гриби домашнього приготування, це дуже гарне середовище для розмноження в цих грибах ботулотоксину”, – сказала лікарка.
За словами заступниці головного лікаря Роменської ЦРЛ Лариси Жидкової, жінка перебуває в інфекційному відділенні, її стан стабільний.
Це – другий випадок ботулізму на Сумщині цього року. 8 липня, на другий день після початку нездужання, до Глухівської лікарні звернувся чоловік з ознаками ботулізму.
“На сьогоднішній день хворий переведений в неврологічне відділення у задовільному стані. У домашніх умовах була приготовлена риба. Сам готував і сам їв. Була сироватка в м. Шостка, яку перерозподілили нам, це було протягом кількох хвилин”, розповів в.о. генерального директора Глухівської ЦРЛ Сергій Носков.
За словами головної інфекціоністки області Ірини Троцької, 2019 року Сумщина отримала 6 доз протиботулінічної сироватки, вартістю близько 100 тисяч гривень за кожну. Наразі використали 3 дози.

Джерело: nedelya.info

4 листопада
3 листопада