Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Стало відомо, скільки років проведе за ґратами охтирчанин, який кинув гранату на подвір’я правоохоронця

Охтирською місцевою прокуратурою в суді апеляційної інстанції доведено вину 30-річного жителя Охтирського району, який з метою помсти кинув на подвір’я правоохоронця вибуховий пристрій.

Нагадуємо, що подія сталась 19 травня 2018 року в м. Охтирка. Близько 1 год ночі обвинувачений, будучи ображеним на інспектора рибоохорони за складання на нього протоколу про адміністративне правопорушення через незаконний вилов риби, перекинув ручну гранату РГД-5 через паркан його домоволодіння. У результаті вибуху пошкоджено автомобіль правоохоронця, фасад, вікна та дах житлового будинку.

«Вироком Охтирського міськрайонного суду 4 вересня 2019 року обвинуваченого визнано винуватим та призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі. Чоловік не погодився з таким рішенням суду і оскаржив його. За вироком Полтавського апеляційного суду 21 вересня 2020 року рішення суду першої інстанції залишено без змін. Більш того, обвинуваченого взято під варту в залі суду», – розповідає прокурор Охтирської місцевої прокуратури Сергій Жмурко.

Довідково: дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 347 (умисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу шляхом вибуху) та ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання, носіння, зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу) КК України.

4 листопада
3 листопада