Вчора
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Стало відомо, як у Сумах призовники проходять медкомісію

З 1 вересня призовники, віком від 18 до 27 років, почали отримувати повістки. Півтора року служби — для тих, хто без вищої освіти і рік – для магістрів. Наразі призовники проходять медкомісію.

За словами лікарки-терапевта Юлії Бугачової, тепер потрібно додатково вимірювати температуру.

“Скринінг температури, а так в принципі все теж саме. Кожен призовник, який заходить в цю кімнату, надягає маску, обробляє руки антисептиком, якщо потрібно – миє руки”, – говорить лікарка-терапевт Юлія Бугачова.

21-річний Акім Ємець до військкомату прийшов без повістки. Повернувся додому після 4-х років навчання в Нідерландах. Розповідає про свої плани.

“Мене цікавить синхронний переклад – перекладач. Також – військовий перекладач. Сподіваюся, що батько й мати зрозуміють нащо я це роблю, бо вважаю, що це є обов’язок кожного хлопця в Україні”, – говорить він.

Чекає своєї черги до лікаря-отоларинголога й інший призовник – Вадим Богомол.

“Я був не в місті у той час, але прийшов додому і там батько сказав, що лежить повістка – і я з’явився до військкомату, щоб пройти медогляд. Далі вже – як вирішить медкомісія, так і буду йти служити”, – зазначає він.

Призовники проходять медкомісію у 8 лікарів-спеціалістів, а потім роблять висновок у головного лікаря. У зв’язку з карантином обов’язковою є здача тесту на коронавірус.

З Сум до армії мають відправити 100 призовників.

“Понад 5 тисяч повісток видрукували, надіслали за адресами проживання. Нагадаю: як строковики, так і офіцери служби за призовом не залучаються до операції об’єднаних сил. Тобто цих переживань у них і їхніх батьків абсолютно не повинно бути. Туди залучаються тільки контрактники”, – говорить начальник відділення комплектування міського військкомату Роман Галасюк.

В області планують призвати 453 людини.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада