Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Стало відомо, яка лікарня потрапила у корупційний скандал із закупівлею апаратів для дихання на понад 17 млн грн

Замість 23-х апаратів штучної вентиляції легенів приватна фірма доставила 5, повідомили у Службі безпеки України. Там розслідують справу за статтею “зловживання владою”. Згідно з даними системи Prozorro, договір на таку кількість ШВЛ був укладений між Сумською обласною клінічною лікарнею та ТОВ “Медтехніка – Кривий Ріг” у квітні 2020 року.

За угодою, обладнання мають поставити на умовах 100% передоплати. Строк дії договору (постачання обладнання) – до 31 липня 2020 року; сума, на яку до лікарні мали привезти 23 апарати ШВЛ, – 17 млн 250 тис грн.

Журналістам Суспільного поки не вдалося отримати коментарі керівників лікарні. Телефон головного лікаря Володимира Гороха – поза зоною досяжності. Його помічник Микола Савченко сказав, що коментуватимуть все у вівторок, 30 червня.

Суспільне намагається отримати коментар директора ТОВ “Медтехніка – Кривий Ріг” Наталії Тарнапович, утім номери телефонів, які вказані як контактні у договорі, укладеному з Сумською обласною лікарнею, та у державних реєстрах, недійсні.

Під час обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів справи, повідомляє СБУ, правоохоронці вилучили документи. Також досліджують відповідність сертифікатів на медичне обладнання. За інформацію слідства, під час закупівлі штучно завищили вартість обладнання на 20%.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада