Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Став відомий лист СБУ, після якого звільнили Моісеєенка з посади начальника Держпродспоживслужби Сумської області

Поки Віталій Моісеєнко відчайдушно намагається повернути собі посаду начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, стали відомі беззаперечні факти наявності у експосадовця паспорта громадянина російської федерації. Так, наша редакція отримала у розпорядження копію листа Служби безпеки України, що підтверджує російське громадянство пана Моісеєнка. Власне, незадовго після появи цієї офіційної інформації він і був звільнений.

Лист від головного управління з протидії системним загрозам управління державою департаменту захисту національної державності СБУ 31 жовтня 2022 року надійшов до вищого керівника Віталія Моісеєнка –  т.в.о. Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Андрія Лордкіпанідзе з поміткою «Щодо наявності громадянства російської федерації». Далі коротко, але чітко повідомляється, що Віталій Моісеєнко дійсно має паспорт громадянина рф ще з 2014 року.

«Зокрема, встановлено, що начальник ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області – Моісеєнко Віталій Володимирович (06.08.1968 р.н., уродженець м. Богодухів Харківської обл., паспорт громадянина України МА029546, виданий 03.02.1996 Ковпаківським РВ СМУ УМВС України в Сумській області) 19.06.2014 року отримав паспорт громадянина російської федерації серії 0914 №172161, виданий федеральною міграційною службою росії в м.Севастополь», – йдеться у листі.

Таким чином, російський паспорт Віталій Моісеєнко отримав у Криму, вже після окупації півострова російською федерацією.

Після повідомлення про цей кричущий факт у листі наголошується, що людина з таким реноме не може обіймати високу посаду згідно з чинним законодавством, тим паче в умовах повномасштабного вторгнення рф в Україну.

«Зайняття посади керівника ГУ Держпродспоживслужби у Сумській області громадянином російської федерації, піж час її  відкритої збройної агресії щодо України, суперечить нормам Конституції України, Закону України «Про громадянство України» та створює передумови до виникнення загроз національній безпеці України», – зазначає заступник начальника головного управління СБУ Олександр Ковальчук.

Також керівництво Держпродспоживслужби просять терміново вжити заходів реагування, адже  набуття громадянства іншої держави є підставою для припинення державної служби, а «суб’єкт призначення зобов’язаний звільнити державного службовця у триденний строк з дня настання або встановлення факту наявності в нього громадянства іншої держави». Відповідне кадрове рішення щодо Віталія Моісеєнка було прийнято невідкладно.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як звільнений сумський чиновник, маючи російський паспорт, намагається поновитися на керівній посаді.

4 листопада
3 листопада