Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня

Суд поставив крапку в історії з гучним звільненням скандальної головлікарки Путивльської лікарні

Більше двох років тривала епопея зі звільненням головної лікарки Путивльської міської лікарні Світлани Семененко, яку викрили на марнотратстві та мільйонних махінаціях. Усілякими методами, користуючись зв’язками та фінансовими ресурсами, вона намагалася поновитися на посаді, але врешті-решт вимушена змиритися з поразкою. Остаточну крапку у цій справі 8 березня 2023 року поставив Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду, відмовивши Світлані Семененко у задоволенні її касаційної скарги.

Нагадаємо історію, що набула великого резонансу. 13 серпня 2021 році Путивльська міська рада після проведеного аудиту прийняла рішення про дострокове розірвання контракту з пані Семененко, відповідний документ підписав міський голова Путивля Костянтин Гаврильчук, і того ж дня КНП «Путивльська міська лікарня» винесла наказ, яким звільнила її з посади директора. Світлана Семененко не захотіла втрачати своє керівне крісло і вирішила судитися і з міською радою, і з мером, і з лікарнею, яку очолювала. Та не врахувала, що все, чим завинила, вийде на поверхню і всі дізнаються, що ж саме стало причиною її звільнення. Ідеться про нераціональне та неефективне використання бюджетних коштів, що призвело до величезних збитків.

Як з’ясувалося, спритна директриса  з порушенням законодавства уклала договори на оренду дров’яних котлів у свого (на той час) свекра – фізичної особи підприємця Віктора Пилєва на захмарні суми. Зокрема, за 2020 рік (а саме з 01.09) лікарня мала сплатити – 332 тис грн, 2021 рік – 996 тис грн, 2022 рік – 996 тис грн, 2023 рік – 581 тис грн. Майже 3 млн грн за три роки. При цьому лікарня заплатила за оренду котлів ще до початку опалювального сезону, і саму процедуру оплати екскерівниця також проводила з порушеннями, на що є відповідні докази. Важливо, що котли вже й так були на балансі лікарні –  ними до цього користувалася останні п’ять років!

Аби уникнути відповідальності за фінансові оборудки з родичами, юристи Семененко анулювали шлюб між її сином і донькою Пилєва, який отримував бюджетні кошти. Після цього Віктор Пилєв перепродає свої прибуткові котли колишньому слідчому із Сум, та закриває ФОП. Щоб повністю підчистити документи, Світлані Семененко навіть довелося відмовитися від власного онука, який після визнання шлюбу фіктивним, начебто, виявився від іншого чоловіка, а не її сина.

Через того ж суддю – Олександра Степаненка, який анулював шлюб між її сином та невісткою, у січні 2022 року ексчиновниця змогла поновитися на посаді керівника лікарні. Однак Путивльська міська рада, виступаючи категорично проти роботи аферистки в бюджетній установі, заявила, що подаватиме апеляцію на  рішення суду.

Незабаром постановою Сумського апеляційного суду від 09 червня 2022 року апеляційну скаргу Путивльської міської ради було задоволено, а рішення Сумського районного суд про задоволення позову Світлани Семененко скасовано.

Суд апеляційної інстанції виходив із того, що оскільки за умовами попередньої оренди від 01 червня 2015 року від ТОВ «Укртепло Суми» обладнання котельні мало перейти у власність лікарні, то сплачені у 2020 році орендні платежі на загальну суму 332 000, 00 грн за договором, укладеним між ФОП Пилєвим В.М. та КНП «Путивльська центральна районна  лікарня» щодо твердопаливних котлів є збитками, які були завдані підприємству внаслідок неналежного виконання Семененко С.В. своїх посадових обов’язків.

Розглянувши касаційну скаргу пані Семененко, Верховний суд після детального вивчення суті справи постановив залишити її без задоволення, а постанову  Сумського апеляційного суду від 09 червня 2022 року залишити без змін.

Постанова суду касаційної інстанції набирає законної силу з моменту її прийняття (8 березня 2023 року), є остаточною та оскарженню не підлягає.

Таким чином, спроба Світлани Семененко вибілити свою репутацію провалилася з тріском, як, до речі, і намагання її колег по фінансовим оборудкам,  адже судом найвищої інстанції доведено, що її керування лікарнею принесло медзакладу значні втрати.

4 листопада
3 листопада