Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Суд виніс вирок лікарці Роменської ЦРЛ за смерть пацієнтки

Роменською місцевою прокуратурою в суді доведено вину лікарки Роменської центральної районної лікарні в неналежному виконанні своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки для хворого.

Нагадуємо, що 2 січня 2018 року місцева жителька зі скаргами на біль внизу живота звернулась до зазначеного медичного закладу. Наступного дня лікарем акушер-гінекологом пацієнтці було проведено хірургічну маніпуляцію. Вже 5 січня жінку виписали. У зв’язку з погіршенням стану здоров’я 13 січня жінка знову звернулась за допомогою до лікарів. Лише наступного дня її госпіталізували та прооперували. Стан пацієнтки погіршувався з кожним днем і вже 19 січня жінці провели чергове оперативне втручання, під час якого видалили частину внутрішніх органів. Так і не прийшовши до свідомості після операції, пацієнтка 3 лютого 2018 року померла.

Згідно висновку експертів, першочергово пацієнтці встановили неточний діагноз, при цьому були протипоказання для призначення хірургічної маніпуляції. Однак саме під час її проведення 3 січня 2018 року було пошкоджено внутрішній орган жінки. Після цього пацієнтці призначено невідповідну антибіотикотерапію. Навіть після оперативного втручання 14 січня медики не встановили правильний діагноз пацієнтці, а також призначили неефективний антибіотик. Смерть жінки настала внаслідок сепсису та інтоксикації.

Як повідомив керівник Роменської місцевої прокуратури Володимир Кузченко, за вироком Роменського міськрайонного суду 24 вересня 2020 року обвинувачену визнано винною та позбавлено права займатися діяльністю з надання медичної допомоги та медичного обслуговування на строк до трьох років (ч. 2 ст. 140 КК України).

Джерело http://debaty.sumy.ua

4 листопада
3 листопада