25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Судитимуть сумчанина, який хотів створити «Сумську народну республіку»

Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Суми за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та замаху на створення терористичної групи (ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, діючи за попередньою змовою зі спільником, обвинувачений у 2015 році намагався створити терористичну групу. Головним завданням екстремістського формування було посягання на територіальну цілісність України шляхом утворення так званої «Сумської народної республіки».

Враховуючи, що обвинувачений з метою уникнення кримінальної відповідальності тривалий час переховується від слідства на території Російської Федерації, щодо нього була застосована процедура спеціального досудового розслідування.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось співробітниками Служби безпеки України.

Слід зазначити, що спільника обвинуваченого вже визнано винним та заочно засуджено до 13 років 8 місяців позбавлення волі за створення терористичної групи, а також посягання на територіальну цілісність і недоторканність України за попередньою змовою групою осіб.

Джерел debaty.sumy.ua

4 листопада
3 листопада